onnistuin kohottamaan itsetuntoani

Näin onnistuin kohottamaan itsetuntoani ja saavuttamaan tavoitteeni

Ihminen sortuu usein ajattelemaan, että juuri ne ominaisuudet joita tuntuu ettei itsellään ole, ovat avain hyvään itsetuntoon. Tällä voidaan tarkoittaa esimerkiksi tiettyä luonteenpiirrettä tai jotakin ulkoista ominaisuutta. Toisin sanoen, pidämme itseämme helposti huonompana kuin muut. Samaan aikaan olemme kykenemättömiä näkemään, että todellisuudessa meillä itsellämme on monta ominaisuutta, joista joku toinen voisi kuvitella löytävänsä ratkaisun itsetunto-ongelmiin. Sen takia itsensä mollaamisen sijaan omat energiansa kannattaakin keskittää itsensä kehittämiseen. Näin voit saada esiin ihan huikean persoonan sisältäsi – myös tuntemattomien seurassa!

onnistuin kohottamaan itsetuntoani

Kuten varmasti kaikilla nuorilla tytöillä, minullakin on ollut paljon epävarmuuksia. Muistan kun varhaisessa teini-iässä en kehdannut edes moikata kassaneitiä. Jos bussissa tuntematon istui viereeni käytäväpaikalle, minun piti jo viisi pysäkkiä aikaisemmin elehtiä niin kuin olisin jo jäämässä pois. Tälle henkilölle kun ei tietenkään voinut vain oikealla hetkellä kertoa, että pitäisi päästä ohi… Vastaavat pienet seikat vaikuttivat ikävästi jokapäiväiseen elämääni, koska samaan aikaan olin jo tuolloin hyvin kunnianhimoinen. Välttelin jännittäviä tilanteita kuin ruttoa, mutta samalla se esti minua saavuttamasta niitä asioita, jotka pitkällä tähtäimellä toisivat minulle sellaisen elämän, jota haluaisin elää. Kaikki epävarmuudet liittyvät pohjimmiltaan itsetuntoon ja mikäli se on hyvällä mallilla, selviää kiperistäkin tilanteista voittajana. Onneksi lopulta onnistuin kohottamaan itsetuntoani ja nyt haluankin jakaa teille muutaman seikan, jotka edesauttoivat prosessia!

Näin onnistuin kohottamaan itsetuntoani

Huolehdin, että olen aina kohtelias

Kohteliaisuus on erittäin hyvä itsetunnon kohottaja. Kohtelias henkilö osoittaa käytöksellään olevansa fiksu ja miellyttävä ja ihmisten on helppo pitää kohteliaasta tyypistä. Mikä parasta, kohteliaisuus ei ole luonteenpiirre, vaan tapa, jota kaikkien on mahdollista toteuttaa ja kehittää.

onnistuin kohottamaan itsetuntoani

Opettelin hymyilemään enemmän

Hymyllä selviää mistä vain. Työhaastattelusta, bussimatkasta, vaikeasta asiakkaasta… Onhan noita! Hymyssä heijastuu ihmisen koko olemus ja sillä pystyy viestimään muille olevansa helposti lähestyttävä ja positiivinen. Otin myös haasteeksi mennä epämukavuusalueelleni ja aloin hymyillä ihan tuntemattomille ihmisille uusissa tilanteissa. Ai että kun tuntuu hyvältä, kun hymyysi vastataan hymyllä!

Löysin salitreenin elämääni

Urheilusta, omalla kohdallani erityisesti salitreenistä, tulee järkyttävän itsevarma olo niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jokaisen salilla kulutetun tunnin jälkeen saan tuntea itseni voittajaksi, vaikken olisikaan tehnyt uusia enkkoja tai älytöntä hikijumppaa. Tämä heijastuu elämääni myös treenin ulkopuolella.

Opettelin nauramaan itselleni

Jos (ja kun) mokaa (päivittäin jotain), kaikista hauskinta on nauraa itselleen. Asia on sillä kuitattu ja sen jälkeen mokan voi unohtaa. Sitä ei kannata jäädä vatvomaan ja häpeämään, kun ensi kerralla voi toimia viisaammin. Itselleni on ollut ajoittain hankalaa niellä oma ylpeyteni ja myöntää ettei kaikki mennyt täysin putkeen. Olen kuitenkin huomannut että se kannattaa.

onnistuin kohottamaan itsetuntoani

Hyvään itsetuntoon ei siis vaadita ulkoisia ominaisuuksia. Itsevarmaksi ei tulla silloin, kun paino putoaa kymmenen kiloa tai pankkitili näyttää viisinumeroisia lukuja. Kaikista tärkeintä on olla sinut itsensä kanssa tässä ja nyt. Onnistuminen on parasta silloin, kun antaa kaikkensa, mutta ei myöskään pelkää epäonnistua. Ja tämä on ollut avain kaikkiin viime vuosien aikana saavuttamiini tavoitteisiin. Nämä asiat olivat pitkään vain kaukaisia haaveita, kunnes eräänä päivänä tajusin, että niiden toteuttaminen on vain ja ainoastaan itsestäni kiinni. Siitä, mihin minä itse ajattelen pystyväni. Onnistuin kohottamaan itsetuntoani ja samalla tekemään elämästäni kertaheitolla onnellisempaa. Epävarmuudet eivät saa olla esteenä itsemme ja unelmiemme välillä.

Lisää luettavaa:

Mitä parempi ulkonäkö, sitä onnellisempi elämä

Kun vihaat vartaloasi saavutetuista muutoksista huolimatta

Laihduttaminen johti lihomiseen – tämän takia en kannata dieettejä

 

2 thoughts on “Näin onnistuin kohottamaan itsetuntoani ja saavuttamaan tavoitteeni”

  1. Sen lisäksi, että kirjoitat aiheellisia ja kivoja tekstejä hyvällä otteella, sun kuvat on aina äärimmäisen ihania! Niin pirteitä ja aitoja – olet upea! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s