Kun vihaat vartaloasi saavutetuista tuloksista huolimatta

Selaat Instagramia ja feedillesi tupsahtelee kireitä sixpäkkejä ja kiinteitä takamuksia toinen toistensa perään. Vihaat vartaloasi, muttet ole jaksanut tehdä asialle mitään. Täydellinen esimerkki unelmiesi kropasta on benchmarkattuna verkkokalvollesi pysyvästi ja sen innoittamana päätätkin eräänä päivänä tehdä ryhtiliikkeen. Alat seurata syömisiäsi tarkemmin ja jätät turhat herkut kauppaan. Hommaat myös salikortin ja pääset treeneissä vauhdikkaasti alkuun.

Vihaat vartaloasi

Teet kaiken oikein ja ensimmäisten pudotettujen kilojen jälkeen suorastaan hehkut onnea. Rakastat uutta elämäntyyliäsi ja olosi on voittamaton! Maalailet mielessäsi kuvia itsestäsi ensi kesällä bikineissä vatsapalikat vilkkuen ja tunnet, kuinka kroppasi tiivistyy koko ajan. Selaat jatkuvasti Instagramia ja keräät lisämotivaatiota näkemäsi avulla. Kaikki etenee hyvää vauhtia, kunnes…

Satut laittamaan ne kaikista kiristävimmät farkut jalkaan ja kuljet peilin ohi paitaa etsiessäsi. Apua, onko se makkara vieläkin siinä?! Menet peilin luokse ja kontrasti iskee vasten kasvoja. Pian löydätkin itsesi nipistelemästä kehosi jokaista kolkkaa ja meinaat jo tarttua puhelimeesi varataksesi ajan rasvaimuun. Mitä tämä nyt on? Aiemmin tiesit mitä sinun pitäisi unelmavartalosi eteen tehdä, muttet vain saanut aikaiseksi toteuttaa tarvittavia toimia. Nyt kun olet vihdoin löytänyt motivaation työstää omaa unelmaasi ja saanut tulostakin, vartalosi ei edelleenkään muistuta lainkaan sitä, mitä olit ajatellut. Aiemmat haavekuvat ovat tipo tiessään ja itsetunnon mukana motivaatiosi laskee kuin lehmän häntä. Toteat olevasi lihava luuseri ja olet pahalla tuulella koko loppupäivän. Vihaat vartaloasi edelleen.

Vihaat vartaloasi

Saatat olla itsekin järkyttynyt omasta reaktiostasi. Olet ollut ylpeä saavuttamastasi tuloksesta, mutta yhtäkkiä tunnetkin itsesi jälleen täysin epäonnistuneeksi. Tässä kohtaa sinun on pakko opetella olemaan kiltti itsellesi. Mikäli heti “virheen” rekisteröidessäsi alat arvostella itseäsi, sinun ei auta muu kuin lakata katsomasta. Kiellä itseäsi arvostelemasta paljasta kehoasi peilistä tai seuraamasta tuloksia vaa’an avulla. Sen lisäksi tiettyjen Instagram-tilien seuraajalistoilta poistuminen voisi olla hyvä idea.

Jokaisen vartalo on erilainen ja joidenkin asioiden toteuttaminen voi olla omalle kehollesi sula mahdottomuus. Kun perustat odotuksesi johonkin sellaiseen, joka ei yksinkertaisesti ole kohdallasi toteutettavissa, tulet kierimään epäonnistumisen tunteessa hamaan tulevaisuuteen saakka. Mikäli timmimmän vartalon havittelun tarkoituksena on ollut paremman itsetunnon kautta mielekkäämmän elämän eläminen, kuviossa on paha ristiriita. Mieti asiaa vaikka näin: olet aina halunnut ruskeat silmät omien sinistesi sijaan. Seuraat somessa pelkkiä ruskeasilmäisiä kaunottaria ja näet päiväunia siitä, kuinka paljon kauniimman näköinen itsekin olisit ruskeilla silmillä. Joka kerta kun menet peilin eteen kiroat siniset silmäsi, vannot vielä joku päivä hankkivasi värilliset piilolinssit ja julistat elämäsi alkavaksi vasta silloin. Absurdia ja surullista. Sama pätee vartaloihin. Et ehkä ikinä tule näyttämään samalta kuin se täydellinen Instagram-ihanteesi, mutta siitä et voi myöskään ruoskia itseäsi.

Vihaat vartaloasi

Jos jatkuvasti ajattelet itsestäsi negatiivisesti, et tule koskaan saavuttamaan sitä itsevarmuuden tasoa, jonka haluaisit. Olet varmasti kuullut, että laihtumiseen johtavien muutosten pitää olla kestäviä. Kun opettelet tykkäämään kasviksista nyt, syöt niitä jatkossakin. Kun opettelet tykkäämään vartalostasi jo nyt, tykkäät siitä jatkossakin. Kun opettelet olemaan itsevarma jo nyt, olet sitä jatkossakin. Laihtuminen ei tuo näitä muutoksia mukanaan, vaan nämä muutokset tuovat laihtumisen mukanaan. Matkan tarkoituksena ei ole tehdä kropastasi täydellistä, vaan edesauttaa sekä henkistä että fyysistä terveyttäsi. Harkitse siis tarkkaan mihin vedät rajan. Jos olet liian ankara itsellesi, vihaat vartaloasi aina.

Lisää luettavaa:

Mitä vapaasti syöminen tarkoittaa käytännössä ja miten se edistää painonhallintaa?
Tämän takia dieetit ja nopea laihdutus eivät toimi
Haluatko pysyviä tuloksia? Lopeta kaloreiden laskeminen

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s