Ruokapäiväkirja keskiviikolta – näin syön pysyäkseni kunnossa!

En edes muista koska olisin viimeksi väsännyt ruokapäiväkirja -postausta, joten ajattelin, että nyt olisikin korkea aika heittää sellainen kehiin. Kuvasin ja pistin ylös kaikki eilisen ruoat ja päivä olikin itselleni ruokailujen suhteen hyvin tyypillinen. Syön hiilihydrattipainotteisesti, koska se auttaa minua jaksamaan sekä pitää nälän ja mieliteot loitolla. En harrasta välipaloja, vaan syön kerrallaan kunnolla, yleensä kolme kertaa päivässä. Kun syön, haluan tehdä sen rauhassa jokaisesta suupalasta nauttien. Muina aikoina en mieti ruokaa, vaan keskityn muihin asioihin. Tämä toimii minulle parhaiten, mutta joku toinen voi haluta pilkkoa ateriat pienempiin osiin – ja se on täysin ok!

Pahoittelen kuvia jo etukäteen, kattaus ei selvästikään ole minulle puoli ruokaa… Okei, mennäänpä sitten asiaan ja paljastetaan ruokapäiväkirja:

Ruokapäiväkirja

Aamupala klo 7.00

Reissumies + puolikas avocado, tomaatti
Royal Gala -omena
Kaurapuuro (40g kuivapaino) + 2 taatelia, 2 dl mantelimaitoa, 1 tl chia-siemeniä, 1 banaani

Ruokapäiväkirja

Lounas klo 14.00

2 Royal Gala -omenaa
Riisiä (100g kuivapaino) + 1/2 purkkia linssejä, sipuli, tomaatti, 2 dl paseerattua tomaattia

Ruokapäiväkirja

Illallinen klo 21.00

2 jättiläismäistä uuniperunaa + kasviksia, 1/2 purkkia linssejä, 1/2 avocado, 2 rkl mantelimaitoa, ketsuppia
Royal Gala -omena, 2 mandariinia, 3 taatelia, 1 rkl hasselpähkinärouhetta

Minulla ei ole kaloreiden suhteen mitään ylärajaa, vaan oikeastaan päinvastoin: pyrin huolehtimaan joka päivä siitä, että katan vähintäänkin oman tarpeeni, eli yli 2000 kaloria. En olisi ikinä uskonut, että liian vähäinen syöminen voisi nousta itselleni edes kysymykseksi, mutta niin se vain tätä nykyä on. Hiilarit saavat minut tuntemaan itseni tyytyväiseksi jokaisen aterian jälkeen ja pitävät minut kylläisenä aina seuraavaan ruokailuun asti, vaikka välit olisivat monta tuntia.

En edes muista koska olisin pitänyt viimeksi varsinaista herkkupäivää, koska nykyään saan herkutella hyvällä ruoalla ja hedelmillä vaikka joka päivä. Aiemmin herkkupäivä oli ihan jokaviikkoinen must ja silloin piti vetää oikein urakalla kaikkea, mitä viikolla ei saanut. Tuo “tankkauspäiväksi” kutsumani herkkuralli osoittautui turhaksi heti, kun aloin syödä enemmän hiilareita ja lakkasin rajoittamasta kaloreita. Nyt olen tankattu joka päivä, enkä vain kerran viikossa, haha!

Sitten kysymys teille: miten te syötte? Minua kiinnostaa tosi paljon tietää, millaisia ruokailuperiaatteita teillä on ja minkä takia noudatatte niitä? Olisi mahtavaa, jos jakaisitte ajatuksianne kommenttiboksissa.

Ihanaa torstaita kaikille! ❤

Lisää juttuja instassa: @nicoleharmes

Edellinen teksti:

Tämän takia dieetit ja nopea laihdutus eivät toimi

Lue myös:

Mitä tapahtui, kun aloin syödä enemmän?
Mättöpäivä kesti viisi päivää, paljonko tuli kiloja?
Mitä nälkä kertoo aineenvaihdunnasta?

8 thoughts on “Ruokapäiväkirja keskiviikolta – näin syön pysyäkseni kunnossa!”

 1. Kuinka jaksat 7h ruokailuvälin? Treenaatko välissä ja otatko palkkaria? itsekin tykkään syödä kerralla kunnolla(4krt päivässä)koskaan ei ole 5-6ateriaa tai välipalaa tullut tavaksi. kokeiltu on muttei toiminut. Oletko kokeilut? Hampaatkin tykkää kun aterioita on vähemmän. Paljon hiilareita saat kyllä mietin vain tuleeko tarpeeksi proteiinia? Syötkö lihaa/kalaa?

  Like

  1. Syön niin isoja aterioita yhdellä kertaa, ettei mulle vain tule nälkä tuossa seitsemän tunnin aikana 🙂 Treenaan yleensä aamiaisen ja lounaan välissä tai lounaan ja illallisen välissä. Palkkaria en oikeastaan käytä, koska syön sitten kunnon aterian parin-kolmen tunnin sisällä. Teen tavallaan syömiset itselleni mahd helpoksi enkä jaksa olla turhan tarkka missään suhteessa. Protskua mulla tulee n. 65g päivässä, eli ihan hyvä määrä kokoiselleni ihmiselle. Lihaa ja kalaa en ole syönyt nyt pariin kuukauteen. Tämä päätös lähti ihan kokeilusta liikkeelle ja nyt olen vain todennut, etten oikeastaan niitä edes kaipaa. Hyvä pointti muuten tuo, että hampaatkin tykkäävät harvemmista ruokailuväleistä! 🙂

   Like

 2. ymmärrän ettei tule nälkä ja onhan se kivempaa syödä nälkäisenä. mutta eikö ole liian pitkä aika 2-3h treenin jälkeen? lihaskato ja palautuminen kärsii. viimeistään tunnin sisällä suositellaan nautittavan ruokaa jotta lihakset saa rakennusaineita. hyvä tuo kasvisruokakokeilu, jatka vaan jos tuntuu hyvältä. itsekin vegaani tosin miettinyt ottaisiko munan sen hyvän ravintosisällön takia? syötkö sä munia? minkä pituinen/paino olet?

  Like

  1. Itse en ole huomannut eroa siinä, syönkö heti treenin jälkeen vai vasta vähän myöhemmin. Kyllähän tutkimusten mukaan tosiaan 20 min treenin jälkeen olisi suositeltavaa jotain palauttavaa nauttia. Toki jos mulla sattuu olemaan jokin eväs mukana, otan sen heti, mutta aina ei ole, enkä siitä turhaan stressaa. 🙂 Hei siistiä, että olet vegaani! Itselläni vegaanikuukausi kaksi tulee pian täyteen. En siis käytä mitään eläinkunnan tuotteita, mutta pitää tässä vähän hakea, mikä pitkällä tähtäimellä itselle sopii parhaiten.

   Like

 3. Hauska nähdä miten joillain toimii tuo ” kerralla kunnolla”-malli! Itse tosiaan olen aivan täysin päinvastainen. Eli syön ateriat oikeastaa melko pieninä ja sitten välipaloja tosi usein.. melko huono homma varmasti hampaiden kannalta jne, mutta itse en vaan saa alas tosi isoa ateriaa kerralla. En tiedä sitten onko se vaan tottunuksesta vai joku kehon oma homma.. Syön oikeastaan melko fiilispohjalta enkä ole oikeastaan kauheasti mitään lisäkiloja tällä menetelmälläni kerännyt..
  P.s Toi ruokapäiväkirja on mukava täyteltävä kun syö just sen kolme neljä ateriaa päivässä.. ite olen kerännyt monta harmaata hiusta joskus ku olen tehnyt koska mun menetelmällö täytyis melkeen joka välissä olla kirjottamassa !
  Itseäkin kiinnostelee erilaiset syömis tottumukset ihmisillä joten kiva postaus! 🙂

  Like

  1. Ihana Anni ❤ Toi on niin hyvä että syöt fiilispohjalta! Ite just sekotin pääni kaiken maailman dieettien kanssa ja vasta hiljattain tuntuu että on oppinu taas siihen normaaliin syömiseen, jossa ei turhia tarvii tarkkailla 🙂 Ihana kuulla ettet stressaa syömisestä ja jos sulle sopii tiheemmät ateriavälit paremmin, niin se toimii varmasti ihan yhtä hyvin! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s