5 vinkkiä, joiden avulla pidät lupauksesi terveellisemmästä elämästä

Uuden vuoden lupauksia on monenlaisia: osa aikoo elää säästeliäämmin, toiset meinaavat vähentää työntekoa, jotkut taas päättävät panostaa parempiin yöuniin. Kuitenkin vuodesta toiseen kestosuosikin virkaa toimittaa lupaus terveellisemmästä elämästä. Minkä takia niin monet ihmiset lupaavat parantaa tapansa yhä uudestaan? Eikö riittäisi, että päätös tehdään yhtenä vuonna, siitä pidetään kiinni ja vuoden päästä luvataankin jotain ihan muuta? Jep jep, helpommin sanottu kuin tehty. Tämä kyseinen lupaus on oikeasti aika suuri ja haasteellinen, sillä koko elämän muuttaminen yhdessä yössä ei ole aivan yksinkertaista. Jos siis kuulut niihin ihmisiin, jotka lupaavat parantaa elintapojaan jo kymmenettä vuotta putkeen, ei hätää – onnistut vielä!

Terveellisemmästä

Näin pidät lupauksesi terveellisemmästä elämästä:

1. Suhteuta tavoitteesi nykyhetkeen

Jos olet tällä hetkellä täysin passiivinen ja elät pelkällä valmisruoalla, on päivänselvää, ettet ehkä voi luvata ryhtyväsi treenaamaan kuusi kertaa viikossa ja alkavasi kokkaamaan jokaista ateriaasi itse. Tai tietysti voit, mutta lupaus voi helposti olla turhan suuri pidettäväksi. Tee pieniä muutoksia ja huolehdi että pysyt niissä. Se on paljon kannattavampaa kuin oitis kuun kurotteleminen taivaalta.

2. Keskity vain yhteen osa-alueeseen

Enemmän liikuntaa, terveellisempää ruokaa, vähemmän suolaa, enemmän kasviksia… Mikä näistä on isoin sudenkuoppasi? Keskity siihen ja lisää soppaan muita osa-alueita vasta myöhemmin.

3. Ennen kuin lupaat, harjoittele

Kuten aiemmin sanoin, pysyviä muutoksia on hankala tehdä yhdessä yössä. Sen takia sinun olisikin syytä omaksua uusia, parempia tapoja jo hyvissä ajoin ennen varsinaisten muutosten “lukkoon lyömistä”. Harjoitteluvaiheessa huomaat, kuinka helppo oikealta suunnalta on eksyä ja sitä kautta alat tuntea omia käyttäytymismallejasi ja oppia, kuinka selätät tiukatkin tilanteet.

Terveellisemmästä

4. Jaa lupauksesi jonkun kanssa

Toiveita ei tunnetusti saa paljastaa, tai ne jäävät toteutumatta, mutta lupausten kanssa homma on päinvastainen! Kertoessasi lupauksestasi jollekin toiselle, teet itsestäsi ikään kuin tilivelvollisen – ethän halua joutua selittelemään, mitä lupauksellesi tapahtui ja mikset sitä pitänytkään?

5. Älä lupaa, tee sopimus

Lupauksen sijasta voisikin olla hyödyllistä, että teet vain sopimuksen. Ajattele, että sinulla on aina vaihtoehto ja että voit aina perääntyä. Lupaus kuulostaa niin lopulliselta, että se voi jo itsessään aiheuttaa ahdistusta: “on PAKKO mennä salille, on PAKKO syödä selleriä – muuten rikon lupauksen ja koko homma menikin siinä.” Sovi itsesi kanssa, että pyrit aina tekemään parhaita mahdollisia valintoja. Se riittää.

Itse seuraan vuoden vaihtumista tällä kertaa Kööpenhaminasta käsin ja odotankin reissuun lähtöä jo innolla! Ei muuta kun riemukasta uutta vuotta kaikille!

Lisää luettavaa:

Viisi asiaa, jotka auttavat minua ylläpitämään saliharrastusta!
Näin teet kiinteytymisestä itsellesi helpompaa
Asiat, joiden avulla tein arjestani helpompaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s