Hoikka, muodokas… Kelpaako keskiverto enää lainkaan?

Somesta on tullut meille lähes yhtä iso osa elämää, kuin tämä maailma, jossa fyysisesti olemme. Sieltä bongaamme esikuvamme, eli ne kenestä haluamme ottaa mallia. Valokuvien maailma on virheetön ja ne viestivät meille tietynlaista tunnelmaa, josta haluaisimme saada osamme. Etenkin fitness-kulttuuri on ottanut aivan erityisen suosikkiaseman sosiaalisessa mediassa – ja se pitää sisällään myös “pienen” ongelman: täydelliset kasvot eivät enää riitä. Nyt tarvitaan myös täydellinen vartalo.

Riittääkö keskiverto

Normaalikoon pitäisi riittää

Suurin osa meistä naisista on keskivertoja, eli ns. “normaalikokoisia.” (Tsekkaa: Mikä on sopiva paino naiselle?) Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on ihan oikeasti tosi hankala enää upgreidata kroppaamme mihinkään suuntaan sen vaikuttamatta merkittävästi (negatiivisesti) muuhunkin tekemiseemme. Elämää ei voi elää ainoastaan itsekurin varassa, joten älkää kiltit menkö tähän lankaan. Käytännössä kuka tahansa voi saada itselleen täydellisyyttä hipovan bikinibabe-vartalon, mutta pakolliset uhraukset sen hankkimiseksi eivät ole vaivan arvoisia. Näissä asioissa unohdetaan kokonaan se, että ihmisen fyysiseen olemukseen vaikuttaa täysin myös henkinen puoli. Tiettyyn pisteeseen saakka asioita on mahdollista opetella (esim. karkkihimojen hillitseminen, parempien ruokavalintojen tekeminen), mutta kehon täydellinen restaurointi ei ihan pienillä muutoksilla onnistu. Tällöin on mietittävä rehellisesti: “olenko valmis luopumaan siitä ja siitä, saadakseni tämän fysiikan?” Jos tietynlaisen lookin saavuttaminen muuttaa merkittävästi sitä elämää, johon olet nyt tyytyväinen, kannattaako moiseen projektiin edes ryhtyä? Mitä sitten tapahtuu, kun olet saavuttanut unelmiesi vartalon? Jos palaat entisiin tapoihisi, tulokset eivät säily. Jos taas jatkat uutta linjaasi, pystyt ylläpitämään timmimpää ulkomuotoasi, muttet voi enää elää sitä elämää josta oikeasti nautit. Onko tässä järkeä?

Riittääkö keskiverto

Hei keskiverto, pidä toi!

Te normaalipainoiset: niitä parempia valintoja voi todellakin tehdä – ja kannattaakin – mutta ulkonäköön keskittymisen sijasta tähtäimessä tulisi olla ennemminkin parempi terveys. Voisit oikeastaan kääntää asian näin päin: olet ihan tajuttoman onnekkaassa “best of both worlds” -asemassa. Pystyt liikkumaan ja hankkimaan itsellesi lisää voimaa ilman, että sinun tarvitsee murehtia terveytesi aiheuttamista rajoitteista painoon liittyen. Hormonitoimintasi pelittää luultavasti melko mukavasti ja löydät itsellesi vaatteita kaupasta kuin kaupasta (tosin tämä on välillä kohtalokasta), osaat nauttia elämästä ja välillä myös irrotella (toivottavasti ilman huonoa omaatuntoa!) ja mikä parasta: elämääsi mahtuu paljon muutakin kuin painonhallinta!

Unohda siis alkuvuoden dieettisuunnitelmat ja pysy juuri sellaisena kuin olet! Some on yksi iso silmänkääntötemppu, eikä sillä pitäisi olla mitään vaikutusta siihen, miten sinä elät omaa elämääsi. Aika, jonka vietämme maapallolla on kuitenkin loppupeleissä melko lyhyt (vaikka jenkkakahvat kuulemma pidentävät ikää?), eikä sitä kannata viettää kärvistellen. Terve, normaalikokoinen vartalo riittää mainiosti. ❤

Lisää luettavaa:

Kalorinlaskennan isoimmat ongelmat
“Ei nainen tarvitse 1200 kcal enempää”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s