Kun tajusin olevani rapakunnossa

Kääk! Tämä tyttö päätti eräänä päivänä kokeilla salilla hieman uusia juttuja, kun leikkikentäksikin tituleeraamani, nykyinen kotisalini TFW Konala sellaisen mahdollistaa. Välineistön puolesta liikkeiden suorittaminen olisi onnistunut muillakin saleilla, mutta se, että saisin olla kokeiluhetkellä yksin, tuntui tärkeältä. En yleensä millään muotoa kannata häpeilyä saatika pelkää epäonnistumista, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna minun on kuitenkin myönnettävä, että onneksi odotin omaan rauhaan pääsyä, hah.

 Kehonpainotreeni ja Street Workout

Olen ihaillut kesästä lähtien instafiidilleni satunnaisesti ilmaantuvia street workout -videoita ja niiden innoittamana penkonut myös youtuben tarjontaa temppuilujen suhteen. Huomasin kehonpainotreenien olevan nyt in ja totesin, että kyllähän tälläisen parikymppisen aktiivitreenaajan pitää pysyä mukana alan uusissa tuulahduksissa. Ei vaan, onhan kehonpainotreeni oikeasti ihan älyttömän siistin näköistä – ja ennen kaikkea hurjan vaativaa.

Opettelin sitten ulkoa parit muuvssit ja lähdin henkseleitä paukutellen kohti salia. Ajattelin front leverin ja muscle upin menevän ihan heittämällä, olihan kolistellut puntteja ahkerasti jo muutaman vuoden ajan. Lapsuuden telinevoimisteluharrastuksestakaan ei varmasti haittaa olisi. Iskin valot päälle, laitoin musat täysille ja käppäilin suoraan tankojen luokse. “Mä vaan kokeilen nopeesti kuinka helppoja nää on ja teen sit varsinaisen treenin.”

En saanut koskaan tietää kuinka helppoja liikkeet ovat, koska en pystynyt tekemään kehollani edes kaukaisesti niitä muistuttavia temppuja.

Niin. Olin siis täysin surkea. Hain vähin äänin ohuen kuminauhan, aikeinani tehdä muscle up sen avulla. Ei onnistunut. Hain seuraavaksi ohuimman kuminauhan. Ei onnistunut. Hain kolmanneksi ohuimman kuminauhan. Ei onnistunut. Hain käsipainot ja tein olkapäätreenin. Onnistui.

Kyseisestä salikerrasta alkaa kohta olla kuukausi aikaa ja vaikka silloin ärsytti, nyt naurattaa. Mitä oikein kuvittelin? Siitä huolimatta, että salilla käymisen seurauksena omissa treeneissäni voi hyvinä päivinä nähdä ihan ok painoja liikutettavan, kehonpainoharjoittelussa se ei hyödytä kovinkaan paljoa. Tajusin, että vaikka olen kuinka hinkannut lankkua ja istumaannousua, on keskivartaloni ihan liian heikko suoriutuakseen mistään haastavammasta. Olen jo kauan ollut sitä mieltä, ettei ulkonäkö edellä kannata treenata ja tämä kokeilu vahvisti käsitystäni entisestään. Mitä iloa se sikspäkki tai vaikkapa iso hauis minulle tuo, jos en pääse niitä mitenkään konkreettisesti hyödyntämään?

Päätin, että minä todellakin tulen vielä tekemään front leverin ja muscle upin. Joillekin nämä saattavat olla ihan helppoja liikkeitä, mutta minulle ne edustavat tällä hetkellä jotakin täysin ulottumattomissa olevaa. Joku kaunis päivä, kun olen liikkeet saavuttanut, tiedän entistä vahvemmin pystyväni mihin vain. Pointti ei ole siinä, että haluan tehdä jotakin coolia (no ehkä vähän), vaan siinä, miten aluksi niin pienestä asiasta tuli kertaheitolla iso. Jos olisin odotusteni mukaan heti onnistunut tempuissa, en olisi tehnyt siitä numeroa. Olisinko edes osannut iloita asiasta? Nyt harjoitteet saivat merkityksen, jota ei aluksi ollut.

On se vaan hienoa, mitä mahdollisuuksia ihmisen rajallisuus tuo. Muistan, kun yhdenkin leuanvedon saaminen oli kaukainen tavoite. Tai kyykkysarjojen suorittaminen 80 kg:lla. Aikamoiset kiksit olen silloin saanut, kun molemmat edellämainituista lähtivät sujumaan. Treenaamisessa kaikista parasta onkin juuri se, että mahdollisuudet yltävät äärettömiin. Vaikka hallitsisit yhden osa-alueen miten hyvin tahansa, sinulla riittää aina opittavaa jossain muualla. Treenaaminen, urheilu, kuntoilu, harjoittelu… Kaikki toiminta, joka mahtuu noiden sanojen taakse, vie meitä eteenpäin.

Se onkin maanantai huomenna, eli mitä mahtavin päivä asettaa itselleen tavoitteita ja alkaa opettelemaan uusia juttuja. Sitä ennen, rentouttavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Minut löytää myös:
Instagram: @nicoleharmes
Snapchat: @nicoleharmes

Lisää luettavaa:

Viisi asiaa, jotka auttavat minua ylläpitämään saliharrastusta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s