Fitnesselämää reissun päällä?

Kuten ainakin kaikki snäppi- ja instaseuraajani tietävät, vietin hiljattain pari viikkoa reissussa Intian valtamerellä, Sri Lankan saarivaltiossa. Reissu oli mitä mainioin irtiotto arjesta, vaikka matkakuumetta se lisäsikin kahta kauheammin, hah! Päätimmekin partnerini kanssa, että seuraavat vuodet omistamme matkustelulle niin pitkälti kuin se vain on mahdollista nyt kun elämäntilanne antaa paremmin myöden. Reissujuttuja on siis varmasti luvassa jatkossakin!

Vaikka lomalle olinkin lähdössä, treeni ja sitä tukeva ruokavalio on jo niin iso osa minua, etten niitä halunnut reissun ajaksi kokonaan sivuuttaa. Normaalisti olen tottunut treenaamaan salilla neljästä viiteen kertaa viikossa ja syömään suunnilleen neljä kertaa päivässä. Olin varautunut siihen, etten välttämättä pääsisi reissun aikana salille saati pystyisi noudattamaan tavanomaista ruokavaliotani (mikä ei kyllä ollut tarkoituskaan, ottaen huomioon että olin menossa tutustumaan uuteen maahan, heh.) Mukanani oli ainoastaan kahvallinen kuminauha, joka mahtui kätevästi kapsäkkiin tuomatta lisäkiloja. Heitin kyllä ennen lähtöä vitsiä, että ottaisin kotoa mukaan metalliset käsipainot lisäkiekkoineen, mutta se ei saanut kovin riemukasta vastaanottoa…

Miten kävi treenien?

Koko kahden viikon saldo salitreenien osalta oli yksi. Sri Lankan pääkaupungista Colombosta varaamamme hotelli oli varustukseltaan mainio ja toisena reissupäivänä pääsin sinne tekemään ihan mukiinmenevän jalkatreenin. Pääkaupungista lähdettyämme minua ei enää lykästänyt, sillä majoitustarjonta rajoittui käytännössä pelkkiin Guest Houseihin ja kuntosalista lisäherkkuna oli turha haaveillakaan. Hätä ei kuitenkaan ollut sen näköinen, olinhan varustautunut kaiken kattavalla kumpparillani! Ei vaan, hiukan laiha lohtuhan se oli, mutta kyllä siitä lisävastusta sai kehonpainoliikkeisiin. Instasta löytyy itseasiassa muutama pätkä treeneistä mikäli kaipatte liikevinkkejä, laitan detaljit postauksen loppuun. Kehonpaino/kumpparitreenejä tein suunnilleen joka toinen päivä, mutta olimme kyllä muutenkin aktiivisia lomalaisia ihan päivittäin. Apostolinkyyti vei voiton innokkaista Tuk Tuk -kuljettajista ja kaupungista riippuen polskimme niin altaassa kuin meressäkin sekä kiipeilimme niin portaikkoa kuin vuortakin. Käsittääkseni ainakin parissa kohteessa olisi ollut kuntosali saatavilla, mutta en kokenut mielekkääksi lähteä sellaista erikseen metsästämään, kun meistä kahdesta vain minä olen punttien helistelystä kiinnostunut. Raskaat vapaapainoliikkeet jäivät siis käytännössä kahdeksi viikoksi kokonaan, mutta eipä se ei ole niin vakavaa.

Mites ruokavalion laita?

Söimme käytännössä jokaisen aterian ulkona, keskimäärin noin kolme kertaa päivässä. Päivä alkoi aina majoitukseen kuuluneella aamiaisella, jotka vaihtelivat melko paljon. Tyypillisesti aamiaisella oli vähintäänkin hedelmiä, valkoista paahtoleipää, munakasta sekä smoothieta/ tuorepuristettua mehua.

Lounas venyi yleensä noin kello kahteen tai kolmeen ja silloin söimme tyypillisiä Sri Lankalaisia ruokia, kuten Kottu Rotia (eräänlainen katuruoka, joka on Sri Lankan erikoisuus) tai riisiä erilaisten soosien kera. Tilasin yleensä lounaan yhteydessä reilun sivusalaatin, koska annokset eivät niitä tyypillisesti sisältäneet. Puoli kiloa päivässä ja sitä rataa.. Ihania tuorepuristettuja mehuja tuli myös nautittua hävyttömän paljon (joka välissä) sekä Sri Lankan naapurimaasta Intiasta lähtöisin olevia lassi-juomia, jotka valmistetaan puhvelin maidosta tehdystä curd -rahkasta sekä hedelmistä.

Illalliseksi söimme oikeastaan samoja settejä mitä lounaaksikin. Ruokien makrojakaumista minulla ei ole mitään käryä, enkä niille oikeastaan uhrannut ajatustakaan. Periaatteenani oli että syön aina kun on nälkä ja maistan uusia juttuja. Välillä tuli myös herkuteltua kaupasta ostetuilla erikoisemmilla karkeilla, joita halusimme kokeilla. Sokeria ja samaan kastiin kuuluvia höttöhiilareita tuli kyllä syötyä hurjat määrät verrattuna tavanomaiseen ruokavaliooni, mutta toisaalta olen myös oppinut löytämään tietynlaista tasapainoa herkkujen syöntiin. Kerralla ei tarvitse ahtaa koko viikon edestä, kun niiden saantia ei ole rajoitettu mihinkään tiettyyn hetkeen. Katsotaan, onnistunko soveltamaan tätä ajattelua pitkällä tähtäimellä, mikä olisi kyllä vallan mahtavaa.

Yhtä kokemusta rikkaampana näihin kuviin ja tunnelmiin!

Minut löytää myös:
Instagram: @nicoleharmes
Snap: @nicoleharmes
Facebook: NiciFit

Lisää luettavaa:

Aktiivisen lomailijan paratiisi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s