Resepti: 2 x terveellinen Cookie Dough -jäätelö (tuhti ja kevyt versio!)

Kukapa ei rakastaisi keksitaikinaa, tai vielä parempaa, sillä höystettyä jäätelöä? Ben & Jerrysin kuuluisa Cookie Dough -maku on jo tässä vaiheessa vääjäämättä tuttu tuote jokaiselle, sen kuuluessa sekä isojen että pienten ruokakauppojen vakiokalustoon. Valitettavasti kyseinen tuote ei välttämättä sovi iha joka päivä herkuteltavaksi (ainakaan jos olet kuten minä ja saat koko jäätelön katoamaan purkista viidessä minuutissa, vaikka kuinka päättäisit joka kerta jättää puolet myöhemmäksi) jolloin ei auta muu, kuin keksiä sille vähärasvaisempia ja -sokerisia vaihtoehtoja.

Tässä kaksi reseptiä, jotka ideoin viikonlopun aikana. Niiden avulla ainakin allekirjoittanut sai jäätelöhimon taltutettua, vieläpä hyvällä omallatunnolla! Tuhdimpi versio soveltuu makrojensa puolesta mainiosti kokonaiseksi ateriaksi, siinä missä kevyempi versio taipuu vaikkapa jälkkäriksi tai pikkunälän selättäjäksi. Pidemmittä puheitta, täältä pesee:

Tuhdimpi Cookie Dough -banaanijäde:

Prot 41g / hh 83g / rasv 9g / kcal 559

Keksitaikina:
25 g kaurahiutaleita
10 g maapähkinävoita
1 kpl taatelia 10g
1 kpl kananmunanvalkuaista
Ripaus makeutusta
Ripaus suolaa
Ripaus kaardemummaa
Reilusti kanelia
(Kaakaonibsejä)

Jäätelö:
200 g pakastettua banaania
300 g kukkakaalia (Luit aivan oikein!)
30 g vanilja -protskujauhoa
Ripaus makeutusta
Ripaus aitoa vaniljajauhetta

Keitä kukkakaali vedessä niin pehmeäksi, että haarukka hulahtaa palojen läpi vaivatta. Aja keitetty kukkakaali silkkiseksi soseeksi blenderissä tai sauvasekoittimella ja laita pakkaseen kylmenemään.

Hurauta kaurahiutaleet ja taateli hienoksi jauhoksi. Lisää joukkoon makeutus sekä muut mausteet ja sekoita tasaiseksi. Muussaa jauhojen sekaan maapähkinävoi ja sen jälkeen valkuainen. Huom! Lisää valkuainen varovasti, koko ajan tarkkaillen taikinan koostumusta. Ideana on, että se jää tanakaksi tahnaksi, ei löysäksi velliksi. Koska munien koko vaihtelee, heitä surutta mahdollinen ylijäänyt valkuainen pois. Laita taikina jääkaappiin odottelemaan.

Surauta jäinen banaani tasaiseksi. Lisää joukkoon kylmennetty kukkakaalisose, proteiinijauhe, makeutus sekä vaniljajauhe ja blenderöi kaikki sekaisin. Kaada sose kulhoon ja ota taikina jääkaapista. Tiputtele se jätskisosen joukkoon pieninä palasina ja kääntele seosta lusikalla niin, että taikinaa on kaikkialla. Laita pakastimeen odottelemaan noin tunniksi, puolen tunnin kohdalla sekoittaen. Nauti!

Kevyempi Cookie Dough -banaanijäde

Prot 11g / hh 45g / rasv 2g / kcal 256

Keksitaikina:
25 g kaurahiutaleita
2 kpl taatelia
Ripaus makeutusta
Ripaus suolaa
Ripaus kaardemummaa
Reilusti kanelia
Vettä
(Kaakaonibsejä)

Jäätelö:
100 g pakastettua banaania
2 kpl kananmunanvalkuaista
Ripaus makeutusta
Ripaus aitoa vaniljajauhetta

Hurauta kaurahiutaleet ja taatelit hienoksi jauhoksi. Lisää joukkoon makeutus sekä muut mausteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada jauhoseokseen kylmää vettä varovasti pikkuhiljaa, koostumusta tarkkaillen. Kun taikina on tasaista, jämäkkää tahnaa, laita se jääkaappiin odottelemaan.

 Blenderöi munanvalkuaiset ilmavaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jäinen banaani, makeutus sekä vaniljajauho. Aja seos tasaiseksi. Tiputtele jääkaapissa ollut taikina jätskisosen joukkoon pieninä palasina ja kääntele seosta lusikalla niin, että taikinaa on kaikkialla. Laita pakastimeen odottelemaan noin tunniksi, puolen tunnin kohdalla sekoittaen. Nauti!

Ihan mahtavaa viikonalkua tyypit!

Minut löytää myös:
Instagram: @nicoleharmes
Snap: @nicoleharmes
Facebook: NiciFit

Lisää luettavaa:

Resepti: Proteiini Frozen Youghurt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s