Resepti: Super helppo syksyinen proteiiniporkkanakakku

Pimeiden iltojen kylmetessä mieleni valtaa lämpö. Fiilistelen sadetta ja väriään vaihtaneita puiden lehtiä. Oli sää kuinka kurja hyvänsä, syksyssä on oma mystinen tunnelmansa. Rakastan sitä. Jostain syystä sen läsnäolo on minulle tärkeää kaikessa mitä teen: sisustuksessa, pukeutumisessa, kokkailussa… Syksy on ainoa vuodenaika, joka tempaa minut näin voimakkaasti mukaansa.

Istuimme hiljattain kaverini luona iltaa ja hän tarjoili meille oma tekemäänsä “terveyskakkua”. Aikoinani paljon itsekin näiden guilt free -herkkujen reseptejä testailleena tiesin niiden olevan joko uhka tai mahdollisuus. Myönnän, että omista tekeleistäni traumatisoituneena minulla oli epäilykseni myös tätä kyseistä leipomusta kohtaan. Lienee kuitenkin tarpeetonta mainita maistuiko: kakkua upposi kitusiini loppujen lopuksi kolme palaa… Utelimme kaveriltani oitis reseptin ja pohdiskelimme samalla miten mainiosti ohje olisi modattavissa vanhaan kunnon porkkanakakkuun.

Tästä intoutuneena päätin kokeilla tätä kanelista leivonnaista omassa syksyisessä keittiössäni. Lopputulos olikin erittäin onnistunut! Korkean proteiinipitoisuutensa ansiosta leivos taipuu moneen: nopeaksi aamiaiseksi, jälkiruoaksi, välipalaksi… Mikä parasta, sen tekeminen on älyttömän helppoa ja nopeaa. Vinkki: Jos ja kun ette omista reseptissä mainittuja proteiinituotteita, kannattaa suosia kaupasta löytyviä kerta-annospusseja, niitä käytin itsekin. Kietaiskaahan siis essut yllenne ja kääntäkää uunin nupit kaakkoon, täältä pesee:

Super helppo syksyinen porkkanakakku:

12 palaa/ 1 pala = P 13, 3 g/ HH 13, 1 g/ R 5, 1 g/ Kcal 162

Pohja:
170 g kaurahiutaleita
50 g maapähkinävoita
3 kpl kivetöntä taatelia
100 g porkkanaraastetta
60 g vanilja -proteiinijauhetta
20 g kuivattuja mulperimarjoja
200 g kananmunanvalkuaista
Ripaus leivinjauhetta
Reilusti kanelia ja inkiväärijauhetta
Hyppysellinen kardemummaa ja neilikkajauhetta
Steviaa tai muuta makeutusainetta oman maun mukaan

Kuorrute:
175 g tuorejuustoa (7%)
250 g rasvatonta maitorahkaa
30 g caramel -proteiinivanukasjauhetta
Vaniljajauhetta
Steviaa tai muuta makeutusta tarvittaessa
Hasselpähkinärouhetta koristeeksi

Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen ja vuoraa korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Sekoita kaurahiutaleet, proteiinijauhe, leivinjauhe, mausteet sekä makeutus keskenään. Muussaa maapähkinävoi ja taatelit keskenään. Yhdistä kaikki edellämainitut aineet mahdollisimman tasaisesti ja lisää joukkoon valkuainen. Nostele taikinaan lopuksi porkkanaraaste ja mulperimarjat. Levitä uunipellille neliöksi (pellin koosta riippuen reunat jäävät vajaaksi, mutta ainakin minulla taikina piti hyvin muotonsa uunissa) ja paista 10 minuuttia. Anna pohjan hieman jäähtyä ennen kuorrutteen tekoa.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele koristeeksi hasselpähkinärouhetta ja leikkaa 12 osaan. Kakku on valmis heti nautittavaksi, mutta parhaimmillaan se on yön yli jääkaapissa mehevöidyttyään.

Mitä mainiointa maanantaita kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s