Se tulee vastaan, kun sitä vähiten odottaa… Unelmatyöpaikka meinaan!

Snäpin puolella olenkin jo muutama viikko sitten tullut jossakin sivulauseessa maininneeksi, että uusia kuvioita on jälleen luvassa. Sain nimittäin tammi-helmikuun vaihteessa tilaisuuden alkaa kirjoittelemaan muutamia artikkeleita media-alalla toimivalle start-up yritykselle, jonka kautta ne sitten matkasivat erinäisille nettisivuille. Minulle kirjoittaminen on ollut oikeastaan ainoa taito, joka tulee ikään kuin selkärangasta. Kieliaineista, varsinkin äidinkielestä, niitin hyviä arvosanoja jopa yläasteen teiniaikoina, kun koulunkäynti ei maistunut ja keskiarvoni oli muulta osin yhden käden sormilla laskettavissa… Lukemaan ja kirjoittamaan opin neljä vuotiaana, ja mitäpä muutakaan sitä perheen ainoa lapsi tekisi ajankulukseen kaiket päivät, kuin lukisi ja kirjoittaisi. Aikuisiällä harrastus katosi arjesta moneksi vuodeksi, mutta blogin perustaminen pyöri mielessä päivittäin. Fitnessmalli -kilpailuun pääseminen ratkaisi asian, ja loppu onkin historiaa. Tähän mennessä sivustoille kirjoittamani artikkelit ovat liittyneet vahvasti urheiluun ja hyvinvointiin, ja täytyy sanoa että näppäimistö on kyllä viuhunut vikkelästi ja juttua on riittänyt. No, kaikesta päätellen johtoportaassa ollaan oltu samaa mieltä, sillä sain yrityksestä kokoaikaisen työpaikan sisällöntuottajana! 

Mitä toimenkuvaani sitten kuuluu? Sisällöntuottajan rooli voi vaihdella suurestikin yrityksestä riippuen, mutta pääasiassa he tuottavat tekstejä (tai muuta sisältöä) esimerkiksi yritysten nettisivuille, sekä pääsevät vaikuttamaan sivustojen ulkoasuun. Käytännössä kaikessa mitä mediassa näemme, on sisällöntuottajalla enemmän tai vähemmän näppinsä pelissä. Karkeasti tämä on verrattavissa vaikkapa toimittajan työhön, vaikkakin sillä erotuksella, että sisällöntuottajalle ei kuulu esimerkiksi mielipidekirjoitukset. Hän eläytyy toimeksiannoissaan sen yrityksen/asiakkaan näkökulmaan, jonne sisältö tuotetaan. Eli jos vaikkapa saan tehtäväkseni kirjoittaa siitä, miksi jokin urheiluliike on hyväksi ihmiselle, täytyy minun luoda asiallinen ja perusteltu sisältö aiheesta, vaikka se olisi omasta mielestäni ihan huuhaata. Tämä näkökulma tekeekin työstä todella mielenkiintoisen, ja odotan jo innolla että pääsen kunnolla kiinni hommiin!

Tämän upean tilaisuuden sain tosiaan Ninan kautta, hänen siirtyessään osakkaaksi uuden sukupolven treenisovelluksen FitCardin pariin. Omiin työtehtäviini tulee jatkossa kuulumaan artikkeleiden kirjoittaminen FitCardille, sekä monille muille nettisivuille. Tulen myös mahdollisesti ylläpitämään muitakin somekanavia ja osallistun muutenkin yritysten markkinointiin, mm. sähköpostien ja tapahtumien merkeissä. Täytyy sanoa, että olen pestistä edelleen aivan kuin puulla päähän lyöty, koska se täyttää kaikki omat “unelmatyön” kriteerini. Kuvitella, että minä, 21 vuotias tytöntyllerö, istun jatkossa toimistossa toteuttamassa omaa luovuuttani, ja minulle maksetaan siitä! Ei tässä elämässä näköjään ikinä tiedä mitä tapahtuu, mutta uskon että hyvä draivi ja tunnollinen työnteko palkitaan aina. Mainittakoon vielä, että aloin fanittaa Ninaa niihin aikoihin kun hän kirjoitti Fitfashionin blogiportaalissa loistavia treenijuttuja. En kyllä olisi uskonut, että muutaman vuoden päästä tultaisiin työskentelemään samassa toimistossa, ja että bloggaisin hänen (ja Emmin, ketä olen btw myös jo vuosia fanittanut, mutta se on jo toinen tarina..) omistamassaan blogiportaalissa. Oikeasti, ihan hassua!

 Vanhasta työpaikasta Cafe Zoceriassa luopuminen on tosin haikeaa, ja työkavereita tulee ikävä. Ei tässä kuitenkaan muu auta, kun tarttua tilaisuuteen tehdä oman alan töitä, mikäli sellainen osuu kohdalle. Onneksi käyn toistaiseksi vielä samassa rakennuksessa treenaamassa, joten työkaverini eivät pääse minusta ainakaan vähään aikaan eroon, muahah!

Eilen oltiin järjestämässä FitCardin blogi-iltaa ihanalla Lavli Living Roomilla, ja kyllä oli hauskaa. Paikalle saapui jonkin verran itselleni ennestään tuntemattomia kasvoja, ja oli todella inspiroivaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin. Kaikilla oli jotenkin niin hyvä meininki omassa elämässään, ja jokin asia mitä he tavoittelevat. Tämä sai minutkin ihan super innostuneeksi kaikesta tulevasta. Myös vanhojen tuttujen kanssa oli mahtava päästä höpisemään. Erityisesti jäi mieleen ihanan FM2016 -kanssafinalistin Isabellan jälleennäkeminen pitkästä aikaa! Mukana blogi-illassa oli myös vieraille proteiiniherkut tarjonnut Delight, sekä blogien affitoimintaa pyörittävä Adtraction.

Kiitos myös Nocco!

Kyllä tässä vielä kaikkea mahtavaa tulee tapahtumaan. Nyt täytyykin pitää pää kylmänä työjuttujen suhteen, ja hoitaa kaikki hommat kotiin 100% tarkkuudella. Sehän on itseasiassa aika helppoa, koska nautin kaikista uusista työtehtävistä, joihin uuden pestin kautta olen päässyt käsiksi.

Tuntuu, että tälläisen kirjoituksen loppuun tulee laittaa jokin oivaltava inspiraatiolause, joten pääsen heti käyttämään Lavli Living Roomilta eniten mieleen painunutta tekstiä. Syy tähän on varmaankin siinä, että kaikessa lyhykäisyydessään ja yksinkertaisuudessaan lause sisältää pelkkää asiaa:

Rock your dreams!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s