Treeni: Vatsalihakset tikkiin kotona!

Viimeisen helmikuisen perjantain kunniaksi ajattelin jakaa teille treenin, joka kohdistuu niille lihaksille joita pitäisi jo muutaman kuukauden sisällä päästä pullistelemaan Suomen suveen! Kyseessä on tietysti sixpäkki, joka tulisi siis kaivaa esiin talvipesästään, jotta se ehtisi koreilemaan biksujen jatkeena edes kesäkuun kaksi ensimmäistä (sade)päivää. Heinäkuisten helteiden myötä uutta lämpökerrosta aletaankin jo pohjustamaan pehmiksillä ja huurteisilla juomilla, ja oikeastaan samalla voidaankin todeta, että sitä liiduväristä pyykkilautaa ei päästy missään välissä edes vilauttelemaan, muuta kuin makkarin peilille ja ehkä kissalle.

Ei vaideskaan, mutta kannattaa siis treenata sitä keskivartaloa ihan muussakin mielessä, kun vain kesäkuntoa silmällä pitäen. Sillä on kuitenkin todella tärkeä tehtävä ihan jo ryhdin, voimantuoton ja kehonhallinnan kannalta. Vatsalihasten ei todellakaan tarvitse erottua sieltä ihon alta ollakseen tikissä. Toki treenaaminen myös edesauttaa niiden esiin tuomista, jos se tavoitteisiin kuuluu, mutta ehkä lähtökohtaisesti keskittyisin ihan muihin motivaattoreihin. Ja niitä pyykkilautoja saa ostettua kaupasta…


Viime kesäkuussa ei vielä vatsalihakset vilkkuneet, vaikka kovat kinkunsulatustalkoot oli käynnissä lokakuuta varten! Tänä vuonna täytynee keskittyä enemmän jäätelön syöntiin…

Pidemmittä puheitta, treenin kimppuun!

Vatsalihakset tikkiin kotona:

1. Staattinen kahdeksikko
Asetu matolle selinmakuulle. Laita kädet viereesi lattialle, ja nosta jalat suorina ylös. Piirrä niillä ilmaan, ikään kuin tekisit numeroa 8. Koeta pitää liike mahdollisimman laajana, äläkä laske jalkoja missään vaiheessa alas. Koeta myös pitää alaselkä mahdollisimman hyvin kiinni matossa, aktivoimalla vatsalihaksia.

2. Pyöräily/ ab bike
Pysy edelleen selinmakuulla ja risti kädet niskan taakse. Lähde viemään vuorotellen kyynärpäitä kohti ristikkäistä jalkaa, tuomalla polvea samanaikaisesti ylöspäin. Tee tästä yhteinäinen liike, suoristamalla ja koukistamalla jalkoja vuorotellen kyynerpäiden tahtiin.

3. Vuorikiipeilijä
Asetu nelinkontin niin, että olet lattiassa kämmenten ja varpaiden varassa. Lähde tuomaan vuorotellen polvia kohti rintaa. Tee tästä yhtenäinen liike, ikään kuin polkisit paikallasi.

4. Linkkuveitsi
Asetu jälleen selinmakuulle. Laita kädet suoraksi korviesi viereen, ja jalat osoittamaan suoraan eteenpäin. Lähde taittamaan vartaloasi niin, että kädet ja jalat nousevat ylös samanaikaisesti ja koskettavat toisiaan. Pidä selkä mahdollisimman suorana koko liikkeen ajan, äläkä päästä sitä pyöristymään. Liikettä voi helpottaa laittamalla jalat koukkuun yläasennossa.

Tee yhtä liikettä 1 minuutin ajan, ja siirry seuraavaan. Kun olet tehnyt putkeen kaikki liikkeet, toista sama homma niin, että olet yhteensä tehnyt 3 kierrosta. Kierrosten välillä voi mitää max 2 minuutin tauon. 

Näillä eväillä kohti kevättä, ihanaa viikonloppua kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s