Aamutreenaajaksi yhdessä yössä!

Muistan sen vaiheen, kun ihailin ihmisiä, ketkä heräsivät kukonlaulun aikaan mennäkseen treenaamaan heti aamusta. Kadehdin sitä tarmoa ja omistautumista, mikä sai heidät tekemään niin. Ei jäänyt vain pariin iltaan ne päätökset, että lähtisin aamulla treenaamaan. Aina torkuttaminen vei minusta kuitenkin voiton. Treenit tuli loppujen lopuksi tehtyä melko satunnaisesti, siitä syystä että koulun jälkeen oli jo niin paljon muuta kivaa puuhaa, kun olisi pitänyt lähteä salille.

Tästä ajasta on jo pari vuotta aikaa, nykyään treenit tulee tehtyä melko säntillisesti suunnitelmien mukaan. Yksi merkittävin tekijä tässä suunnanmuutoksessa on ollut juurikin aamutreeneihin opettelu. Ei todellakaan ole houkuttelevin aika mennä neljältä iltapäivällä ruuhkaiselle salille koulupäivän jälkeen, kun kaikki on varattuna aina painoista pukukaappeihin. Mikäli taas salille menisi iltamyöhään, pitäisi koko päivä olla ikäänkuin skarppina ja valmistautua henkisesti illan treeniin. Hyvästi spontaanius ja muut suunnitelmat, pitää mennä vielä salille. Ei toimi minulle.

Aamulla kun käy jumppaamassa, on koitos tavallaan pois päiväjärjestyksestä. Ainakin itse tykkään treenata suhteellisen kovaa, ja on ihanaa kun aamutreenin jälkeen ei tarvitse enää himmailla päivän tahtia, jotta energiaa riittäisi treenaamiseen. Kaikkia viikon treenejä ei missään nimessä tarvitse suorittaa aamulla, mutta mikäli vaikkapa viikon viimeisen treenin ajoittaminen aikatauluun tuntuu tukalalta, aamutreenaamisen jalo taito olisi todella hyödyllistä opetella! Tässä muutamia aamutreenaamiseen liittyviä myyttejä, jotka on mahdollista purkaa:

En vain pääse sängystä ylös aamuisin! 

Tämä toimii ihan samalla tavalla, kuin irrottaisi laastarin -Kerran se vain kirpaisee! Kun herätyskello soi, ja tekisi mieli heittää puhelin seinään ja jatkaa unia, kiskaiset vain itsesi ylös. Kyllä, se vaatii tahdonvoimaa ja luonteen lujuutta, kuten moni muukin asia tässä maailmassa. Ota se haasteena vastaan.

Niin aikaisin ei ole nälkä, mutta en voi mennä treenaamaan syömättä.

Tämä on ehkä helpoiten ratkaistavissa oleva ongelma. Syö vaikka pieni banaani tai juo lasillinen tuoremehua. Siitä saat jo suoritukseen tarvittavaa energiaa riittävästi. Treenin jälkeen voit sitten syödä reilumman aamiaisen kotona/koulussa/töissä/bussissa/pukuhuoneessa…You name it!

Minulla on aina herätessä nälkä, mutta myös treenin jälkeen pitäisi syödä. Minunhan täytyisi sitten syödä kaksi aamiaista!

Ks. edellinen kohta, mutta noudata sitä toisinpäin. Aamulla kun heräät, syö normaali aamiaisesi, mutta yritä tehdä siitä hiilihydraattipainotteinen (puuroa, leipää tms.) Näin ruoka menee nopealla varoitusajalla paremmin hyötykäyttöön, koska se ehtii laskeutua sopivasti muiden aamutoimien, sekä salille matkustamisen aikana. Treenin jälkeen voit ottaa jonkin palauttavan välipalan, kuten sen banaanin tai vaikkapa proteiinijuoman, jonka avulla pärjäät lounaaseen saakka.

Minulla ei ole aamuisin voimaa treenaamiseen.

En haluaisi vähätellä, mutta koen tämän olevan enimmäkseen psykologinen juttu. Kannattaa ottaa vaikkapa kuukauden jakso, jonka aikana käy kerran viikossa treenaamassa aamutuimaan, huolimatta siitä, kuinka inhotavalta ajatukselta se tuntuisikaan. Kokeilun jälkeen luultavasti toteat, ettei aamulla treenaaminen ainakaan ole hirveästi tehottomampaa kuin mihinkään muuhunkaan aikaan. Toki yksilöllisiä eroja on, ja tähän vaikuttaa myös jokaisen sisäinen kello.

Minulla ei ole aamuisin energiaa treenaamiseen.

Kofeiini, kofeiini ja kofeiini! Se ei pelkästään piristä, vaan myös parantaa suorituskykyä treenatessa. Kofeiinia saadan hyvä määrä kahvista tai esimerkiksi mustasta teestä. Jos kaipaat todellista tehostarttia päivään, ota ihmeessä vaikka PreZonea, eli tehonlisääjää.


Vaatteet: Mass.fi/Better Bodies

Eli aamuisinkin pystyy aivan mainiosti saamaan hyvän treenin aikaiseksi, ja selviytymään myös mäivän muista haasteista! Mikäli listalta jäi jokin oleellinen kohta uupumaan, laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin viestiä.

Ihanaa torstaita kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s