Olipa kerran Fitnessmalli -kilpailu 2016

Siitä on nyt kuutisen vuotta aikaa, kun ensimmäistä kertaa elämässäni aloin haaveilemaan täysi-ikäisyydestä. Syyt malttamattomuuden takana eivät olleetkaan niitä kaikista perinteisempiä, vaan ne liittyivät tulevaisuuden uraani ja ammatinvalintaan. Janni Hussi oli hiljattain voittanut vuoden 2010 Fitnessmalli -kilpailun, ja hänestä tuli äkkiä yksi idoleistani. Kävin tutustumassa samaisen kilpailun ehtoihin netissä, ja pettymys nosti päätään. Osallistuminen tosiaan vaati täysi-ikäisyyttä, mikä omalla kohdallani tuossa vaiheessa siinsi vielä pitkällä tulevaisuudessa. Tuolloin päätin kuitenkin malttaa mieleni ja odottaa kärsivällisesti. Tämä futarityttö tulisi hakemaan vuoden 2014 kilpailuun ensi töikseen.

En kuitenkaan hakenut. Tietynlainen naiivius oli karissut muutamassa vuodessa, ja tilalla oli realistinen toteamus siitä, että en olisi vielä kilpailuun valmis. En ollut valmis vielä seuraavanakaan vuonna, enkä edes tiennyt milloin sopiva hetki tulisi koittamaan.

Kuitenkin tasan vuosi sitten näihin samoihin aikoihin, viettäessäni tylsää arki-iltaa, aloin miettiä tulevaisuuttani. Selailin tavalliseen tapaani treeniblogeja ja ihailin tekstien kirjoittajia. Tajusin, että silmieni edessä oli se, mitä minäkin haluan. Kävin kurkkaamassa fitnessmalli 2016 -hakuajan ja totesin, että muutama kuukausi olisi aikaa pistää itsensä kuntoon. Henkinen puoli alkoi olla hyvällä mallilla, mutta fyysinen puoli vaati pientä hiomista. Tänä vuonna nimittäin hakisin mukaan. Olin hiljattain löytänyt salitreenin elämääni uudelleen, ja jokseenkin kaikki vain tuntui loksahtavan paikoilleen. Pistin hakemukset menemään kuvineen päivineen, ja jonkun ajan päästä tuli kutsu castingeihin.


Tämän kasvokuvan laitoin hakemukseen!


Instapäivitys, jonka lisäsin ennen castingiä. Enpä olisi tuolla hetkellä uskonut, kuinka elämäni tulisi hetken päästä muuttumaan!

Treenasin ja söin terveellisesti jo ennen itse hakemuksen lähettämistä. Tämä oli jotain mitä todella halusin, enkä voinut jättää mitään saumaa epäonnistumiselle. Aika meni nopeasti eteenpäin ja yht äkkiä olikin casting -päivä. Kierrosten edetessä finaaliporukka pikkuhiljaa muodostui. Se tunne, kun oikeasti saavutat jotain mistä olet ennen voinut vain uneksia, on aivan uskomaton. Saatiin aivan mahtava tiimi kasaan ja meillä oli yhteinen seikkailu edessä. En unohda tuota päivää ikinä.


Nämä olivat elämäni ensimmäisiä blogikuvia, jotka otettiin finaalipaikan varmistuttua


Tämä otettiin heti castingin jälkeen Petteri Peltosen toimesta. Kuvat päätyivät myös Iltalehteen

Pääsimme osallistumaan ammattimaisiin valokuvauksiin, ja saimme näkyvyyttä mediassa. Meillä oli paljon sponsoreita, ja saimme tuotteiden ja palveluiden kannalta prinsessakohtelua. Pääsimme esiintymään moneenkin otteeseen yleisölle, mikä oli itselleni kokemuksena jotain aivan uutta ja arvokasta. Tutustuimme useisiin alan ihmisiin ja solmimme paljon uusia kontakteja. Pääsimme toteuttamaan itseämme blogin muodossa, ja haalimaan lukijakuntaa tulevaisuutta ajatellen. Pääsimme motivoimaan muita urheilullisen elämän saralla, ja tuomaan esiin henkilökohtaista sanomaamme. Jokaiselle meistä finalisteista on varmasti jäänyt käteen jotain todella arvokasta tulevaisuuden varalle, ja useat meistä ovat jatkaneet bloggailua kukin tahollaan.

Omalta osaltani saavutin juuri sen mihin pyrinkin. Vaikka voitto ei napsahtanutkaan omalle kohdalle, pääsin mukaan juuri niihin hommiin mihin halusinkin. Saan kunnian blogata uudistetulla fitnessmalli.fi -sivustolla ja olen osana mielekkäitä yhteistöitä. Pystyn tuomaan esille omia vahvuuksiani sosiaalisessa mediassa, ja saan mahdollisesti tulevaisuudessa tilaisuuden toimia alan parissa ammattimaisesti. Saan kasvatettua omaa brändiäni personal trainerina ja hyvinvointialan osaajana. Pääsen myös näkemään tulevan kilpailun etenemistä aivan erilaisesta vinkkelistä tänä vuonna, ja siitä tulee kyllä huikeaa! Itsellänikin tulee olemaan näillä näkymin jonkinlainen rooli Fitnessmalli 2017 -kilpailussa sen aikana…


Osana dreamteamia, pääsin tällä viikolla kuuntelemaan Ristiote -kanavasta tunnetun Joosua Visurin superhyviä somevinkkejä koulutuksen muodossa!

Niin se elämä vaan vie meitä niitä asioita kohti, joita päin haluamme juosta. Riippumatta lähtökohdista tai menneisyydestä, pystymme kaikkeen mihin vain päätämme pystyä. Vaikka kaikki ei ole todellakaan helppoa tai vaivatonta, koen tällä hetkellä eläväni omaa unelmaani.


Mass/ Better Bodies

Mahtavaa sunnuntaita kaikille!

Psst! Minut löytää myös Snäpistä ja Instagramista nimimerkillä @nicoleharmes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s