Ei dieettiä, mutta pieni kevennys…

Kuten eräässä postauksessa hiljattain uhosin, en tammikuussa aio pitää mitään sen kummempaa dieettiä, tai muutenkaan stressata juhlapyhien jälkeisestä olomuodosta. Sen verran korjailen kuitenkin sanomisiani, että se ei tarkoita sitä, etteikö tarkoituksena olisi syödä jälleen puhtaammin, ja pihistellä kaloreiden sijaan epäterveellisistä ruoka-aineista, kuten sokerista.

Olen siinä mielessä onnekas, että en sairastanut joulun aikaan ollenkaan, ja pystyin treenaamaan suhteellisen vilkkaaseen tahtiin. Siispä monen päivän herkuttelu ei tunnu olossa ihan niin epämukavalta, kuin ilman liikuntaa voisi tuntua. Olen kuitenkin tottunut syömään tietyllä tavalla, ja kyllä ruokavaliosta poikkeaminen ilmenee heti väsymyksenä ja vetämättömyytenä. Siispä en näe mitään syytä miksi en pyrkisi ainakin tammikuun ajan syömään erityisen “terveellisesti”.

Olen kyllä todella yllättynyt kuinka vähän loppupeleissä moinen mättäminen näkyy kropassa. Pitkän miinuskalorijakson jäljiltä sitä on jotenkin sellaisessa uskossa, että kulutuksen tasollakin syödessä kaikki tarttuu saman tien lanteille. Vaikka kiloja on tullut hieman, se ei mitään haittaa. Kehoni on itseasiassa tällä hetkellä tainnut “normalisoitua” siihen olomuotoon, mikä on suheellisen helppo ylläpitää, ilman jatkuvaa yrittämistä ja rajoituksia. Toki se vaatii opettelua, ja paljon oman kehon kuuntelua, jotta todella voi saavuttaa sellaisen olotilan, jossa on mukava olla niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Joka tapauksessa, kuten sanottu, tämä ei ole dieetti, vaan pieni kevennys. Tässä vielä omia pointteja, joita aion ottaa huomioon tammikuun keventelyprojektissani:

– EN laske kaloreita
– Syön 5-6 ateriaa päivässä, en yhtään enempää, enkä yhtään vähempää
– Toisinsanoen, syön joka aterialla sen verran että tulen varmasti kylläiseksi
– Huolehdin siitä, että saan jotain kasviksia/hedelmiä joka aterialla
– En ota stressiä urheilusta, mutta pidän kiinni etukäteen asettamistani treeniajoista
– Menen nukkumaan normaalia aikaisemmin ja huolehdin siitä, että saan tarpeeksi lepoa
– En stressaa tuloksista

Toivottavasti kaikki muutkin ovat päässeet jo mukavasti kiinni omiin rutiineihinsa. Itse lähden tästä juuri kouluun, ja sen jälkeen kutsuu punttisali. Mahtavaa keskiviikkoa kaikille!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s