Alkoholin käyttö ja treenaaminen

Näin uuden vuoden juhlinnan jälkeen alkoholi on tullut jokaiselle meistä varmaankin jollain tavalla tutuksi. Tipaton tammikuu ei ole syyttä suotta “juttu”, kun takanapäin siintää myös pikkujoulukausi, sekä pyhäpäivät.

Itse olen myös saanut osani loppuvuoden juhlapäivistä, ja viimeisimpänä niistä oli ristely luokkalaisten kesken. Kun aamulla heräsin hytistäni, olo oli aivan sanoinkuvaamattoman karmaiseva. Tämä on päällimmäinen fiilis, mikä nykyään minulla on joka kerta niiden iltojen jälkeen, kun valkoviini on toimittanut janojuoman virkaa. Nämä kokemukset ovat aivan uutta ja ihmeellistä itselleni, koska olen aina ollut se henkilö joka naureskelee muiden pahaa oloa ja siirtyy keittelemään kahvia aurinkoisena. Ne ajat ovat kuitenkin selkeästi takanapäin. Syitä voi tietysti olla monia, kuten se, että nykyään vain tulee otettua niin harvoin. Alkoholilla ei voi olla kovin suurta sijaa elämässäni, sillä haluan treenata tavoitteellisesti sekä pitää huolta linjoistani. Vaikka suoranaista pahaa oloa ei tulisikaan, alkoholilla on negatiivinen vaikutus palautumiseen, sekä seuraaviin treenikertoihin.

img_3755

En ole ikinä tullut ajatelleeksi jättää alkoholia elämästäni pois kokonaan, enkä usko sen olevan tarpeellistakaan. Kuitenkin urheilun vallattua suuren osan elämästäni, alkoholin käyttö on vähentynyt merkittävästi, ikäänkuin vahingossa. Siinä missä nuorempana odotin viikonloppuja nimenomaan baari-iltojen ja juhlien vuoksi, nykyään ne menevät urheillessa ja muutenkin rentoutuessa. Ennen oli aina todella ikävää jos viikonloppuna oli tiedossa töitä, kun olisi ollut kaikkia muitakin rientoja. Nykyään minulle on aivan se ja sama onko viikonloppuna töitä vai ei, ja tietysti taloudelliselta kantilta katsottuna on paljon mukavampaa että on töitä. Hyvin harvoin siis tänä päivänä suunnitelmiin kuuluu mitään alkoholiin liittyvää, ja jos kuuluu, tuottaa se välillä ennemmän ahdistusta kuin innostusta..

Nuorempana alkoholia kului varmasti samaan tahtiin kuin tyypillisesti muillakin ikätovereillani, mutta nykyään enenevissä määrin juhlin mielummin ilman alkoholia. Heikosta olosta johtuen parikin treenipäivää saattaa mennä aivan pipariksi. Olen siinä mielessä onnekas, että minulla todellakin voi olla hauskaa vaikka en joisikaan juhlissa, joissa muut ovat humaltuneena. Voisin jopa väittää että parempaa seuraa minä olen selvinpäin! Menen mukaan baariin ja kulutan koko illan tanssilattialla siinä missä muutkin. Monesti minulta kysytään vasta tuntien kuluttua, että enkö muka ole juonut ja että miten kehtaan tanssia selvänä. En edes osaa vastata tuohon kysymykseen, koska en näe mitään syytä miksi en kehtaisi. Sitä paitsi eihän kukaan minun selväpäisiä muuvejani kuitenkaan noteeraa, jos ovat itse humalassa..?

Joka tapauksessa, itselleni ei viini enää joulupyhinä maistunut, eikä liiemmin eilenkään pientä siemailua enempää. En näe kuitenkaan mitään syytä ryhtyä totaalikieltäytyjäksi, vaan menen ihan fiiliksen mukaan. Alkoholi ei tuo mukanaan mitään hyvää, päin vastoin. Ikimuistoisten hetkien luomisessa sillä saattaa kuitenkin olla aikansa ja paikkansa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s