Joulukuulumiset ja vinkit kinkunsulatusviikolle!

Joulumeiningeissä mennään vielä tämä päivä, tosin mitään ihmeellisiä suunnitelmia ei ole enää luvassa. Koko jouluviikonlopun ajan tuli valvottua todella myöhään erinäisistä syistä, joista päällimmäisin on tietenkin hyvä seura. Perjantai-iltana koeteltiin niin sukulaissuhteita kuin parisuhdettakin Monopolyn parissa, ja loppupeleissä meikä keräsi tietysti koko potin. Hasbron auttavaa puhelinta ei kuitenkaan tarvittu jälkipyykin selvittämiseen, ja aattoaamuna olimme edelleen puheväleissä.

Lauantai-iltana lähdettiin keskiyön jälkeen vielä kinkun valvojaisiin, ja kotiin könysimme vasta viiden jälkeen. Alkuperäisen uhon mukaan kinkku oli tarkoitus valvoa alusta loppuun ilman silmäystäkään unta, mutta välillä on ihan ok syödä sanansa, sillä mittariin pärähti 80 astetta vasta yhdeksältä aamulla…

Eilen istuimme iltaa myöhään yöhön hiukan kyseenalaisen korttipelin parissa (lisätkää snäpissä @nicoleharmes, mikäli haluatte tietää lisää), ja vaihdoimme vielä kolmen maissa juhlapaikkaa. Itselleni ei jostain syystä viini maistunut, joten siirtymät taittuivat kätevästi autolla, ja kotiin kurvailtiin vasta kuuden maissa.

Tänään heräsin vasta kahdelta, ja olo on jokseenkin pöllämystynyt. Salille oli tarkoitus tänään raahautua, mutta nyt en ole enää varma jaksanko lähteä. Sängyssä olisi aivan ihana makoilla kerrankin vaikka koko päivän, sillä harvemmin moiseen on nykyään tilaisuutta. Jos illalla vielä ryhdistäydyn, saatan mennä. Huomenna koittaa joka tapauksessa paluu arkeen, ja salille suuntaan kaikesta huolimatta jo aamutuimaan.

Sen verran tässä on kyllä konvehdit ja joulutortut maistuneet, että olo on heikohko. Salaattia ei ole joulupöydistä löytynyt, ja keho alkaa selkeästi kaipaamaan ravinteita ja vitamiineja. Meillä ikävä kyllä jääkappi ammottaa melkoisen tyhjänä, sillä emme ole moneen päivään viettäneet kotona aikaa, eikä lähikauppaankaan nappaisi lähteä. Että se niistä vitamiineista, onneksi pöydältä löytyy pari rasiaa lahjakonvehteja… Huomenna minun olisi tarkoitus mennä vielä kuvattavaksi, joten hiukan pelonsekaisin fiiliksin odotan kuinka vaatteet mahtuvat päälle heti joulun jälkeen.

No, kuten sanottua, huomenna koittaa kuitenkin paluu arkeen, ja pitäisi päättää kuinka käyttää tämä hassu viikko joulun ja uuden vuoden välissä. Eikö se mene niin, että nyt mässätään vielä koko viikko, koska “new year, new me” astuu voimaan vasta 1.1. Ensi lauantaina maistuu kuitenkin nakit ja siideri vuodenvaihtumisen kunniaksi, joten kannattaako tässä nyt itseään turhaan rajoittaa ennen sitä?

Kyllä minun mielestäni kannattaa ehdottomasti hiukan kevennellä oloa ennen uuttavuotta. Kyse on kuitenkin vain yhdestä juhlapäivästä, jonka vuoksi koko viikkoa ei kannata lyödä läskiksi. Vielä muutamassa päivässä ei kiloja välttämättä suuria määriä tartu, mutta varmasti lähes kahden viikon herkuttelu näkyy vaa’an lähtölukemassa kun laihdutusbuumi valtaa kuntosalit tammikuussa. Tässä muutama kohta, joita aion itse noudattaa olon keventämiseksi tällä väliviikolla, kuitenkin rennoin ottein:

Käytän jokaisesta lomapäivästä ylimääräisen tunnin liikunnalla virkistäytymiseen, eli ulkoiluun joko kävellen tai lenkkeillen. Vaikka minullakin tulee olemaan kalenteri täynnä, raivaan aikaa niin, että tämä toteutuu. 

Syön kasviksia paljon, ja joka aterialla.

Suosin pelkästään pehmeitä kasvirasvoja. Kovia eläinperäisiä rasvoja kertyy joulupöydän antimista moninkertainen annos suosituksiin nähden.

Välttelen lihaa. Jouluruoat ovat hyvin proteiinipainotteisia, ja elimistön on hankala sulattaa sitä suuria määriä. Liha on ylivoimainen proteiininlähde, ja olon keventämiseksi sen saantia kannattaa vähentää hetkellisesti. 

Välttelen nopeita hiilihydraatteja, ja varmistan, että käyttämissäni viljatuotteissa on tarpeeksi kuituja elimistön käyttöön. 

Hyödynnän lihasten täyttyneet glykogeenivarastot salilla. Kiitos runsaan syömisen, elimistö on myös hyvin “ladattu” lihasten kasvun optimoimiseksi. 

Nyt toivottelen teille rentoa Tapaninpäivää, ottakaa kaikki ilo irti tästä viimeisestä pyhästä!

Mikäli touhuni kiinnostavat blogin ukopuolella, materiaalia löytyy muualta somesta nimimerkillä @nicoleharmes (insta ja snäppi).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s