Resepti: Terveellinen suklaapuuro

Jos se ei ole vielä käynyt ilmi, minä rakastan kaurapuuroa. Se on miedon makunsa puolesta todella helposti varioitavissa, ja siitä voi taikoa oikeastaan mitä vain. Monet käyttävätkin kaurapuuroa leipomiseen ja mm. leivän valmistamiseen. Itse taas tykkään pitää sen perinteisessä muodossa, mutta täytteiden puolesta kokeilla satunnaisesti uusia juttuja. Tällä kertaa halusin valmistaa makean version kaurapuurosta, mutta sisällyttää siihen silti proteiininlähteen. Lopputuloksesta tuli todella hyvää, joten haluan jakaa ohjeet myös teille:

Terveellinen suklaapuuro, 1 annos:

30g (tai 3/4 dl) kaurahiutaleita
1 dl maustamatonta kauramaitoa
3/4 dl vettä
ripaus suolaa
1/2 mitallista Mass Whey -proteiinia
1 rkl maapähkinävoita
2 kpl taatelia

Mittaa kaurahiutaleet kulhoon, ja lisää joukkoon kauramaito sekä vesi. Sekoita. Murenna joukkoon myös toinen taateleista (muista poistaa kivi), ja laita mikroon pariksi minuutiksi. Riippuen kulhon mallista ja koosta, kauramaito saattaa aiheuttaa puuron ylikuohumista, joten tarkkaile mikrotusta, ettei niin käy. Sekoita tarvittaessa välissä. Puuron ollessa mikrossa, ota tyhjä lautanen ja mittaa siihen maapähkinävoi. Poista toisestakin taatelista kivi, ja muussaa se haarukalla maapähkinävoin kanssa sekaisin. 

Kun puuro on kypsynyt, lisää joukkoon ripaus suolaa, ja sekoita se tasaisesti kaikkialle. Mittaa joukkoon proteiinijauhe, ja sekoita jälleen. Ota lusikalla pieniä klönttejä taateli-maapähkinävoi -massaa, ja ripottele ne pitkin annosta. Itse lisäsin päälle vielä kaakaonibsejä. 

Nauti! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s