Apua, painonnousu!

Eilen salilla käydessäni, satuin punnitsemaan painoni. Nousin vaa’alle hiukan jännittynein fiiliksin, sillä olen viimeaikoina todella ottanut elämästä ilon irti ja sallinut itselleni paljon enemmän asioita kuin kisan aikana. Jep, se on virallista. Painan kolme kiloa enemmän kuin ennen finaalia ja tuota määrää ei voi enää selittää yhtäkkisellä nesteiden kertymisellä. Kokeilin myös eilen farkkuja, jotka ovat olleet minulle aina melko tiukat, mutta viimeisimpien kuukausien aikana ne ovat sujahtaneet päälle tuosta vain. Nyt ne olivat yhtä tiukat kuin aina ennenkin, hehee..

Painonnousun vaikutus mieleen

Haluaisinkin sanoa, että olen oikeastaan ihan sinut painonnousun kanssa. Kyllähän minä jo etukäteen tiesin, että dieettimitoissa on mahdotonta pysyä, sillä se kaloreiden vahtaaminen ja ruokien punnitseminen ei vain ole sellaista nautinnollista elämää, jota minä haluaisin jatkuvasti elää. Siihen nälän tunteeseenkin ehti jo jollain tapaa turtumaan, eikä sitä enää noteerannut dieetin edetessä. Nyt haluan todellakin syödä näläntunteen kokonaan pois, maksoi mitä maksoi.

 

Onhan se silti tietysti omalla tavallaan raskasta, että ehdin saavuttamaan parhaan kuntoni ikinä, vieläpä kunnon, johon en olisi ikinä uskonut pääseväni, mutta josta nyt joudun pikkuhiljaa luopumaan. Tietysti minulla on lihasmassaakin tänä päivänä paljon enemmän kuin vielä vaikkapa vuosi sitten ja sen takia ulkomuoto on paljon sporttisempi kuin aiemmin. Haluan kuntoni puolesta kehittyä jatkuvasti nousujohteisesti ja tarkoituksena onkin jatkuvasti pyrkiä kohti parempaa “arkikuntoa”. Silloin ei parane pitkiä aikoja ravinnosta pihistellä saati pysytellä itselleen luonnottomassa rasvaprosentissa.

Onneksi tiedän, ettei vaa’an numeroita tule seurata ja että sen luvut eivät kerro todellisuudesta mitään. Toisaalta, kyllähän se paino aina korreloi yhdessä kehityksen kanssa, suuntaan tai toiseen. Kaksi ihmistä eri ruumiinrakenteilla varustettuna eivät toki voi verrata vaakalukuja keskenään, mutta sen sijaan omasta painostaan pystyy aika hyvin päättelemään missä mennään, jos tietää mihin vertaa. Painonnousu ei kuitenkaan ole aina huono juttu, oikeastaan päinvastoin.

En siis ala asiasta sen enempää ahdistumaan, sillä kuten sanottua, tiesin tämän olevan väistämättä edessä ruokavalion normalisoituessa. Nyt aion ottaa treeneistä kaiken irti ja elää terveellisesti samalla tavalla kuin olen tehnytkin. Ja tietenkin nauttia hyvästä ruoasta ja jouluherkuista! Voin myös tehdä etukäteen yhden lupauksen uudelle vuodelle: en varmasti ryhdy tammikuussa dieetille!

Lisää luettavaa:

Miten syödä vapaammin ilman painonnousua?
Tämän takia kannattaa syödä ENEMMÄN hiilihydraattia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s