VIRALLISESTI KUNTOSALIOHJAAJA!

Jee, pääsin läpi sekä näyttökokeesta, että teoriakokeesta kuntosaliohjaamiseen liittyen, ja olen siis pätevä ohjaamaan henkilöä kuntosalilla turvallisesti ja asiantuntevasti! Niin, ja Personal Trainer olen tosiaan vasta keväällä, eli tämä meriitti on osa suurta kokonaisuutta. Joulun jälkeen alamme opiskella ruokavalion suunnittelua ja koostamista PT:n näkökulmasta, nyt kun ravitsemustieteen opintoja löytyy jo “tieteellisestä näkökulmasta”.

Mutta nyt on kyllä mahtava fiilis! Itselleni vaikein osuus oli (yllätys yllätys) teoriakoe, jonka läpäisy vaadittiin tämän tunnustuksen saamiseksi. Ehkä kehtaan nyt jopa jälkikäteen myöntää, että kehnosta valmistautumisesta johtuen (kiitos ajanpuutteen ja liiallisen itsevarmuuden..), jouduin uusimaan kokeen, ja sekös ärsytti. Tämän seurauksena pänttäsin lihaksia ja liikesuuntia aivan hulluna uusintaa edeltäneenä päivänä, mutta kovin luottavaisin mielin en ollut vieläkään kokeen läpäisemisestä. No, myöhemmin tuli onneksi tieto, että olin hoitanut homman kotiin, ja vieläpä ihan kiitettävin arvosanoin!

*Treenihousut mass.fi

Että eivät nämä todellakaan mitään läpihuutojuttuja ole, ja sehän on erittäin hyvä asia. Mielestäni ei ole millään tavalla pahasta, että nykypäivänä personal trainereiden osaamista ja lähtökohtia on alettu kyseenalaistamaan enemmän. Kun asiakas on maksamassa sievoisen summan oman hyvinvointinsa edistämisestä, hänellä on myös täysi oikeus selvittää, onko valmentaja oikeasti ammattitaitoinen niin teorian, kuin myös käytännön suhteen. Valmennuksessa on periaatteessa kuitenkin kyse toisen ihmisen terveydestä, enkä itse ainakaan uskaltaisi edes lähteä treenauttamaan ketään kovin hatarin perustein. Ihanaa, kun nyt voin olla luottavaisin mielin omasta osaamisestani ohjaajana.

Että sellaisen ilouutisen halusin tulla teille jakamaan, aivan mahtavaa torstaita kaikille!

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s