Glamour kadoksissa

15409786_1223181887742975_1290776804_o

Heissan ja mahtavaa sunnuntaita! Toivottavasti kaikilla on huikea viikonloppu takana, itselläni on ainakin. Olimme luokan kanssa reissussa etelänaapurissa, ja tuntuu oikeastaan aika hassulta, kun matkaa on elokuusta lähtien suunniteltu ja nyt se on ohi. Joka tapauksessa, itselleni teki ainakin todella hyvää hiukan irtaantua arjesta, joka tuppaa tänä päivänä olemaan niin kiireinen, että hyvä kun nukkua ehtii. Tällekin viikonlopulle osui päällekkäin tärkeitä tapahtumia, joissa olisin todella halunnut olla paikalla, mutta pyrin aina pitämään kiinni siitä suunnitelmasta, jonka olen alunperin tehnyt. Näin hommassa pysyy selkeä linja, eikä kellekään aiheudu haittaa viime hetken perumisista.

Joulun alla on tunnetusti kaikenlaisia tapahtumia ja illanviettoja, joihin kuuluu pukeutua hieman normaalia ylevämmin. Itse olen osallistunut nyt hiljattain muutamiin pikkujouluihin ja tilaisuuksiin, ja kyllä se pukeutuminen vaan aina tuottaa harmaita hiuksia. Mikä on liian juhlavaa ja mikä liian arkista? On todella vaivaannuttavaa ilmaantua rentoon tilaisuuteen ykköset päällä, kun muut ovat saapuneet farkuissa ja neuleessa. Yhtä masentavaa on tietysti olla ainoa farkkuun ja villaan sonnustautunut, kun ympärillä parveilee toinen toistansa sähäkämpiä pikkumustia. Noh, harvemmin nyt ihan noin metsään menee, mutta on niitäkin nähty, sekä omasta, että muiden epäonnisten toimesta..

15409884_1223181801076317_1638886052_o

Itsehän pukeudun käytännössä aina treenivaatteisiin ja töissä tietysti työvaatteisiin. Koulussakin jumppatrikoot ovat yksinkertaisesti paras vaihtoehto, sillä a) puolet viikosta sisältää toiminnallista opiskelua, sekä b) menen kuitenkin suoraan koulusta itse treenaamaan. Toista oli silloin, kun harrastin vain jalkapalloa, ja treenit olivat yleensä myöhään illasta. Kuljin ammattikoulussakin aina korkokengät jalassa, ja linjasta poikettiin vain tunnin futistreenien ajaksi. Melko hauska kontrasti itseasiassa, kun jälkikäteen miettii. Työskentelin myös kahden vuoden ajan vaatekaupassa, ja oli ihanaa kun pukeutumisessa sai aina käyttää omaa luovuutta.

Nyt mukavuus ja helppous on kuitenkin vienyt voiton, kun salitreenit ottavat niin suuren osuuden arjesta. Tukkaa pidän lähes aina ponnarilla, ja hiusten muotoilulaitteet pölyttyvät kylpyhuoneen ylähyllyllä. Ennen minulle kaikki kaikessa olleet kynsilakat ovat kuivuneet laatikossa koppuraksi. Kaksi vuotta sitten lahjaksi saamani hajuvesi menisi sen sijaan juuri ostetusta. Kenkälaatikkoa tonkiessani en meinaa tunnistaa omakseni siellä lojuvia korkokenkiä, sillä lenkkarit ovat olleet jo jonkin aikaa valinta tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.

15423712_1223181531076344_1881087742_n

On siis aivan ihanaa kun välillä on PAKKO laittaa päälle vähän parempaa seppälää, ja saa tuntea itsensä astetta säihkyvämmäksi. Viime torstaina olimme Hennan ja Janinan kanssa uuden Technogymin porraskoneen lanseeraustilaisuudessa, ja puitteet olivat kyllä kunnossa. Tilaisuudessa oli mielenkiintoisia esityksiä portaiden käytön terveysvaikutuksista, ja itse ainakin olen sen jälkeen kotirapussa valinnut jalkatyön viidenteen kerrokseen kiipeämiseen, hissin sijaan. Ja vaikka meillä kävi tyttöjen kanssa pieni väärinkäsitys pukukoodin kannalta, se ei menoa haitannut..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s