SOPIVASTI ITSENÄINEN

Itsenäisyyspäivän kunniaksi itsenäisyysasiaa, joka kylläkin liittyy aivan toisenlaiseen itsenäisyyteen, kuin tämä juhlistamamme pyhäpäivä. Tarkoitan omaa itsenäisyyttäni, eli sitä henkilöä minussa, joka ei hetkahtaisi suunnitelmien peruuntumisesta tai siitä etten saanutkaan viestiä takaisin. Se olisi henkilö, joka hankkiutuisi eroon seinällä kiipeilevästä hämähäkistä tyynen viileästi, tai tyhjentäisi ylitsevuotavan viemärin itse, vaikka paljain käsin. Se, joka ei välittäisi muiden sanomisista, tai siitä, ettei illanviettoon tullutkaan kutsua. Se tyyppi, joka myös uskaltaisi sanoa ei illanvietolle kun väsyttää liikaa, ilman pelkoa ulkopuolelle jäämisestä. Se, kuka rohkenisi mennä salille ensimmäistä kertaa yksin ja vähät välittäisi siitä, ettei vielä tiedä miten mikäkin laite toimii. Se tyyppi, jolla uuden sohvan hankinta ei jäisi kiinni siitä, tuleeko kantoapua vai ei. Henkilö, joka uskaltaisi katkaista kuluttavat ja stressaavat ihmissuhteet, kun ne vievät liikaa voimia. Se tyyppi, joka rohkenisi lopettaa pitkänkin parisuhteen, kun rakkaus tuntuu kaikonneen. Se tyyppi, joka ei ryhtyisi väärään parisuhteeseen, kun parempaakaan ei ole tarjolla. Se henkilö, jolla olisi jatkuva draivi itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen. Henkilö, jolle paras seura olisi aina ensin oma itsensä, sitten vasta muut ihmiset.  

img_3649

Nämä ovat kaikki ominaisuuksia, joilla minä määrittelisin itsenäisyyden, ja joita pidän korkeassa arvossa elämässäni. Valitettavasti vain osaan niistä voin sanoa kykyneväni, ja monessa asiassa on kehittymisen varaa. Koen kuitenkin olevani hyvin itsenäinen tyyppi, ja pidänkin sitä jonkinlaisena haarniskana. Olin nuoruudessani ainoa lapsi, ja vanhempien ollessa töissä tulin viettäneeksi paljon aikaa yksin. Oli siis ikään kuin pakko keksiä itselleen kaikenlaista luovaa tekemistä, ja uskon että sillä on suuri merkitys siihen persoonaan, joka olen tänä päivänä. Saan paljon voimaa yksinolosta, ja syvällisistä pohdinnoista. Nautin jopa surullisista tunteista, ja usein boostaan niitä kuuntelemalla jotakin surullista musiikkia tai miettimällä “worst case scenarioita”. Haluan tuntea kärsimyksen ja velloa siinä. Kieltämisen ja esittämisen sijaan otan kaikki tunteet vastaan, enkä jätä niitä käsittelemättä.

Processed with VSCO with b5 preset

Itsenäisyys mielletään kuitenkin helposti niin, että kaikki ikävät asiat pitäisi kuitata sillä ettei välitä, vaikka aidosti välittäisi. Tämähän on nimenomaan sitä tunteiden kietämistä. En siis suinkaan mainitsemillani ominaisuuksilla tarkoita sitä, että pitäisi olla jokin kylmä superihminen, joka viis veisaisi muiden tunteista ja kieltäisi myös itseltään kaikenlaiset tuntemukset. Kyse on nimenomaan siitä, että tuntee kipua, iloa, onnea, surua, tuskaa ja pelkoa, mutta kykenee toimimaan rationaalisesti niistä huolimatta. Itsenäisyys ja riippumattomuus ovat suuri voimavara, joita tulisi vaalia ja harjoittaa läpi elämän. Olet kuitenkin loppupeleissä ainoa, kenen on pakko viettää koko elämänsä juuri Sinun kanssasi.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s