Resepti: Vegaaninen hamppusalaatti

  dsc_1140

Heh, eilen tuli syötyä lauantaiseen tapaan hiukan niitä sokerisempia herkkuja, joten tänään lounaaksi teki mieli jotain raikasta, kevyttä ruokaa. Halusin samalla myös kokeilla jotakin täysin vegaanista, mutta niin, että annoksesta löytyisi myös proteiinia. Näissä puitteissa kehittelin seuraavanlaisen reseptin, ja lopputuloksesta tulikin erittäin onnistunut:

dsc_1149

Vegaaninen hamppusalaatti:

1 kpl avocadoa
2 rkl hamppuproteiinia
2 tl oliiviöljyä
1 rkl kylmää vettä
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Jäävuorisalaattia
Kirsikkatomaattia
Kurkkua
Paprikaa
Pinaattia
20 g cashew -pähkinöitä

Halkaise avocado puoliksi, poista kivi, ja koverra toinen puoli lusikalla blenderiin. Leikkaa valkosipulista molemmat päät irti, poista kuori, ja laita myös blenderiin. Lisää joukkoon hamppuproteiini, oliiviöljy, vesi, suola sekä pippuri. Surauta tasaiseksi massaksi. Pilko haluamasi määrä kasviksia ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon avocadomassa niin, että sitä on tasaisesti kaikkialla. Viipaloi toinen puolisko avocadosta salaatin päälle, ja viimeistele murustelemalla cashew -pähkinät tasaisesti annokseen. Sitten nautiskelemaan!

dsc_1141

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s