Resepti: Suussa sulava kanapuuro!

Tämä on resepti, johon en kyllästy koskaan! Vielä kotona asuessani, muistan kuinka isälläni oli tapana laittaa kaurapuuron sekaan tonnikalaa ja seurasin touhua naama vihreänä. Isän lukuisista naurun saattelemista yrityksistä huolimatta mikään mahti maailmassa ei saanut minua valmistamaan moista tekelettä itselleni. Enpäs arvannutkaan, että muutama vuosi myöhemmin olisinkin omasta vapaasta tahdostani kokeillut kaikki mahdolliset puurovariaatiot aina jauhelihapuurosta lohipuuroon saakka, heh!

Moiseen makumaailmojen testailuun sytyi pari vuotta sitten, kuullessani ensimmäistä kertaa kanapuurosta. Veikkaan, että jokin hetkellinen ajatushäiriö sai minut valmistamaan sitä ja ai että, kylläpä kannatti! Puuron joukossa kanat olivat muuttuneet ihanan mureiksi, eikä kaurapuuro maistunut setissä lainkaan itseltään. Jos tykkäät risotosta, rakastat kanapuuroa. Tämä on ravintoarvoiltaan ihanteellinen ateria, sillä se sisältää hyvää hiilihydraattia, proteiininlähteen sekä hiukan rasvaa. Kanapuuro saattaa todella herättää hiukan epäluuloja, varsinkin perinteisellä voi-hillo-linjalla kaurapuuronsa nauttivien keskuudessa. Voin kuitenkin taata, että tämä resepti todistaa puuron ansaitsevan paikkansa ruoanlaitossa ei uhkana, vaan mahdollisuutena! Pidemmittä puheitta, resepti menee kutakuinkin näin:

Suussa sulava kanapuuro, 1 annos:

40 g/ 1dl kaurahiutaleita
3 dl vettä
1 kpl paprikaa
100 g (raakapaino) kanasuikaleita
1 tl kookosöljyä
Suolaa
Pippuria
Curryä

 

Aloita paistamalla kanasuikaleet. Mikäli käytät reilun 400 g pakkausta, voit paistaa koko sisällön ja käyttää annokseen siitä yhden neljäsosan. Kun kanat ovat paistuneet, mausta ne suolalla ja pippurilla, ja siirrä sivuun odottelemaan. Ota puuroa varten pieni kattila ja mittaa sinne kaurahiutaleet sekä vesi. Laita se levylle kuumenemaan. Pilko koko paprika kuutioiksi ja lisää ne kaurahiutaleiden joukkoon kun vesi on alkanut kiehua. Hämmennä puuroa välillä sekoittelemalla. Kun osa vedestä on haihtunut ja puuro on rakenteeltaan vellimäistä, lisää joukkoon hyppysellinen suolaa ja pippuria sekä reilusti currya. Mikäli kaapista löytyy kanaruoille valmiita mausteseoksia, niitä voi myös käyttää lisämakua tuomaan. Sekoittele puuro niin, että seos muuttuu keltaiseksi ja kääntele joukkoon kanasuikaleet. Kun puuron koostumus vastaa omaa mieltymystäsi, lisää joukkoon kookosöljy ja kaada koko komeus lautaselle.

dsc_0995

Ohje on siis todella simppeli ja valmistusaika minimaallinen. Ei muuta kun hyviä puurohetkiä!

Lue myös:

 Resepti: 2 x terveellinen Cookie Dough -jäätelö

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s