Kuinka minä selätin iho-ongelmat!

Ajattelin nyt kertoa teille muutamasta ihmeaineesta, jotka ovat mullistaneet oman ihonhoitoni täysin. Erityisesti yksi näistä tuotteista on osoittautunut erittäin monikäyttöiseksi, ja sen ansiosta olen voinut hävittää peilikaapista ties miten monta purkkia ja purnukkaa, sillä tätä pystyy hyödyntämään lähes kaikkiin ihonhoidollisiin tarkoituksiin.

Oma ihoni on osoittautunut siinä mielessä oikukkaaksi, että teini-iän selvisin täysin ilman näppylän näppylää, mutta juuri täysi-ikäisyyden kynnyksellä sain kokea todella ikävän vaiheen kasvojeni kanssa. Poskiini ilmestyi lyhyessä ajassa paljon epäpuhtauksia, jotka eivät ottaneet lähteäkseen vaikka mitä tein. Tämä oli todella turhauttavaa aikaa nuoren naisen elämässä ja se söi itsetuntoani paljon. En pystynyt edes katsomaan ihmisiä silmiin, sillä koin että he ihmettelivät vain huonoa ihoani. Jollekin joka ei ole ikinä kärsinyt iho-ongelmista, voi tämä kuulostaa turhamaiselta ja naurettavalta. Puolestaan henkilöt joilla on joskus ollut ihon kanssa ongelmia, tietävät varmasti mistä puhun.

dsc_0700

Nykyään kun kerron jollekin kärsineeni huonosta ihosta, reaktiot ovat hämmästyneitä. No, minulla on tuosta ajasta todisteena karua kuvamateriaalia, jota en viitsi ainakaan toistaiseksi blogissani edes jakaa. Hyvä puoli tässä kuitenkin on se, että nykyään ihoni on tosiaan palautunut samanlaiseksi kuin ennenkin. Oikeastaan ei täysin, sillä vaikka ihon kunto on hyvä, poskissani on muistona punaisia laikkuja, joiden en usko lähtevän koskaan. Niistä on kuitenkin tullut osa minua, eivätkä ne voisi vähempää haitata elämääni.

Lähestyin aikoinaan ongelmaa kokeilemalla kaikki vahvoista lääkevoiteista aina marketin tuotteisiin. Moni tuote auttoi hetkellisesti, mutta ne toivat mukanaan sivuoireita. Lopputuloksena oli ihon totaalinen kuivuminen, sekä ongelman uusiutuminen heti kun lopetin tuotteen käytön.

dsc_0698

Sitten löysin elämääni kolme asiaa, joita käyttämällä huomasin ihossani merkittäviä parannuksia. Yksi näistä oli omega3 -kapselit, joiden salaisuus piili siinä, että niitä tuli ottaa reilusti enemmän kuin purkissa suositeltu määrä. Kyseisillä rasva-hapoilla on merkittävä vaikutus ihmisen hormonitoimintaan, ja käytin niitä kuuriluonteisesti. Toinen tuote oli Himalajan suolasaippua, eli käytännössä pala suolaa, jota hinkkasin kasvoilleni päivittäin. Tämän tehtävänä oli ihon ph-tasapainon neutralisointi sekä desinfiointi. Jätin suolat usein kasvoille yöksi vaikuttamaan ja huuhtelin ne vasta aamulla. Kolmas asia oli kookosöljy. Toisin kuin luullaan, huonoa ihoa tulee nimenomaan kosteuttaa reilusti, jotta ihon ei tarvitsisi kiihdyttää sen omaa talineritystä ja sitä kautta tukkia ihohuokosia. Kookosöljy on kyseiseen tarpeeseen juuri sopiva, sillä se ei ole liian raskasta imeytyäkseen, mutta ei myöskään liian kevyttä, kuten useimmat marketin kosteusvoiteet. Lisäksi se on 100% luonnontuote, joten mahdollisia haittavaikutuksia sillä ei ole. Itse kosteutan myös hiukset ja vartalon kookosöljyllä, sekä käytän sitä myös meikinpoistoon. Lempparikookosöljy löytyy ehdottomasti Cocovilta, sillä tuote on täysin luomua ja laadultaan priimaa.

dsc_0695

Eli uutisia kaikille iho-ongelmaisille: tulette vielä löytämään siihen ratkaisun. En voi luvata että kaikille toimii samat jutut, koska ongelmien taustalla piilee eri syitä. Suosittelen kuitenkin lämpimästi kokeilemaan ensin kaikki luonnonmukaiset keinot ja sitten vasta siirtymään vahvempiin aineisiin. Toivoisin että olisin itse myös tämän tajunnut ajoissa. Jos joudut kuitenkin turvautumaan reseptituotteisiin, nämä konstit voivat auttaa jatkossa hyvän ihon ylläpitämisessä.

dsc_0699

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

-Nicole

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s