Jäykkiksestä vetreäksi!

Kuten olen aiemminkin blogissani todennut, vanhemmalla iällä olen lähestulkoon kokonaan skipannut venyttelyt, joogat, hieronnat ja oikeastaan kaikki rauhallisemmalla temmolla tapahtuvat kehonhuoltoon liittyvät aktiviteetit. Tämä on tietysti ollut aivan typerää, ja parissa vuodessa minusta on tullut aivan rautakanki, ainakin verrattuna entiseen telinevoimistelija -minääni.

Havahduin tähän asiaan oikeastaan puolisen vuotta sitten, kun kahdeksan vuotias pikkusiskoni esitteli ylpeänä spagaattejaan, ja kyseli että osaanko minä vastaavia taidonnäytteitä. Ylpeänä lähdin aivan kylmiltään valumaan spagaattiin, vain huomatakseni että lattiasta haaruksiini jäi varmaankin puoli metriä tyhjää tilaa… Tämä tuntui pienenä kolauksena itsetunnossa, ennen kun olen venynyt vaikka mihin suuntiin. Päätin etten enää rajoita kehon hyvinvointia pelkän lihaskunnon kehittämiseen, vaan otan mukaan myös rauhallisempia harjotteita tukemaan jatkuvaa kehitystä kokonaisvaltaisesti.

img_1835

Ensitöikseni nappasin kauppareissulta mukaan putkirullan. Aloin käyttämään sitä noin kerran viikossa, puolen tunnin sessioina. Sen lisäksi järjestin salitreenien jälkeen aina hiukan ylimääräistä aikaa venytyksille. Jo nämä pienet muutokset auttoivat minua suorittamaan treeniliikkeet entistäkin puhtaammin ja tehokkaammin, lisääntyneen liikkuvuuden ansiosta.

Fitnessmallicastingin jälkeen me finalistit saimme jokainen ikioman Prorollerin, joka on putkirullien aatelia. Alan todellinen asiantuntija Jukka Harju piti meille heti erittäin mielenkiintoisen intron rullailun saloihin. Saamistamme hyvistä vinkeistä viisastuneena pystyin jatkamaan rullailua vielä tehostetummin. Ymmärsin, että eri tilanteissa rullailun tulee olla erilaista (ennen treeniä vrt. treenin jälkeen jne.) Olin myös omatoimisesti tehnyt joitakin asioita hieman väärin, kun en ollut perehtynyt asiaan tarpeeksi. Rullailu mututuntumalla ei pidemmän päälle vie mihinkään, jos ei tiedä mitä varten milloinkin rullataan. Myöskin kannattaa hieman tutustua omaan anatomiaan, jotta varmasti tietää mitä lihasta ollaan ylipäätään käsittelemässä. Näin saadaan harjotteista enemmän irti, ja vältytään tekemästä vahinkoa.

Olen muutamaan otteeseen myös kuullut, että venyttely ja rullailu asetetaan ikäänkuin vastakkain. Eli kuvitellaan että venyttelemällä voidaan korvata rulla. Näin se ei valitettavasti kuitenkaan ole, sillä nimensä mukaisesti venyttely venyttää lihasta. Rullailun tarkoituksena sen sijaan on toimia ikään kuin hierontana, jonka voit toteuttaa itse kotona, vaikka joka päivä. Muotoilunsa ansiosta rulla pääsee “pureutumaan” lihakseen ja sen kalvorakenteisiin, joka taas mahdollistaa jumien avaamisen. Venyttely toimii hyvänä lisänä tietyissä tilanteissa.

img_1834

Vaikka vieläkin miellän kehonhuollon hivenen tylsäksi puuhaksi, olen todella huomannut miten paljon positiivisia vaikutuksia sillä voi saada aikaan. Yksi niistä on tietysti se, ettei lähiomaisilta tarvitse aina olla kinuamassa hierontoja..  Ei vaan, terveyshyötyjä on lukuisia, mutta omalla kohdallani selkein muutos on tapahtunut palautumisessa ja liikkuvuudessa, jee!

Oman Prorollerin saa tilattua täältä ja verkkokaupan kaikista tuotteista lähtee -10%  käyttämällä koodia: nicoleharmes.

Mukavia rullailuhetkiä!

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s