PT -opintojen eteneminen

Syksy on aivan ehdottomasti lemppari vuodenaikani, ja siihen kuuluu niin aurinkoiset kuin sateisetkin päivät. Syksyssä on aivan omalaatuinen tunnelmansa. Hieman haikeutta menneestä kesästä, ja samalla odotusta tulevasta. Syksyssä on myös melankoliaa harmaista päivistä, mutta kuitenkin lämpöä valosta ja kynttilöistä.

Skysy on tunnetusti uuden ajan alku, kun kesälomat on lusittu ja paluu työhön tai koulun penkille koittaa. Itse en ole kylläkään täyttä kesälomaa päässyt vielä elämäni aikana viettämään, joten siirtymät vuodenajasta toiseen ovat sujuneet melko huomaamattomasti. Siksi tänä vuonna olikin niin mahtavaa palata koulun penkille, kun ammattikoulusta valmistumiseni jälkeen olen ollut kokonaan työelämässä.

dsc_0303

Ensimmäinen kuukausi koulua on takana, ja tuntuu että olisin jo nyt oppinut enemmän kuin peruskoulussa ja ammattikoulussa yhteensä (motivaatio on ehkä tänä päivänä hieman paremmin kohdillaan..) Kun aihe on omaa sydäntä lähellä, niin oppiminen käy luonnollisesti helpommin.

Alkuhankaluuksien jälkeen olemme kaikki saaneet ilmoitettua itsemme vaadituille yliopiston kursseille, ja työurakka on toden teolla alkanut. Saimme mahdollisuuden valita käymmekö ravitsemus- ja terveystieteiden opinnoista vain APT (Auktorisoitu Personal Trainer) -lisenssin suorittamiseen vaadittavat kurssit, vai suoritammeko niiden lisäksi jommasta kummasta täyden kokonaisuuden. Itse päätin suorittaa ravitsemustieteet aivan kokonaisuudessaan, ja hiukan päätä huimaa jo etukäteen mihin olen ryhtynyt… Vuodesta tulee tiivis pänttäämisen kannalta, mutta eiköhän tehty työ palkitse aikanaan.

dsc_0335

Alkuviikkoon kuuluu juurikin luentoja ja yliopistolta tulleita tehtäviä, kun taas loppuviikko on hieman toiminnallisempi PT -tuntien ja fysiologian parissa. Meillä on monen kymmenen hengen luokka, ja olemme päässeet koutsaamaan toinen toistamme. Tähän sisältyy mm. paljon erilaisia testejä liikkuvuuteen, lihaskuntoon sekä aerobiseen kuntoon liittyen. Nämä ovatkin olleet todella hyödyllisiä siinä mielessä, että saa tietää oman lähtötasonsa, ja ennen kaikkea osaa testauttaa tulevat asiakkaat oikeaoppisesti.

Meillä on myös ihan mahtava luokka. On hauska huomata, että vaikka meitä on näin monta eri taustoilla varustettua henkilöä, kaikki ovat todella saman henkisiä ja juttua riittää. Jos koulutehtävien kanssa on jotakin ongelmia, luokkakavereista löytyy aina auttava käsi. Näiden tyyppien kanssa ei yksikään koulupäivä tunnu pitkäveteiseltä!

img_1784
Ihania tyttöjä!

Minulla on kyllä hyvä kutina siitä, että olen vihdoin oikealla alalla. Vaikka jatkaisinkin näiden opintojen jälkeen pänttäämistä yliopistossa, haluan ehdottomasti tehdä myös PT -hommia. Olen muodostanut jo jonkinnäköisen kuvan siitä, millainen olisin valmentajana ja mitä annettavaa juuri minulla olisi asiakkaalle. Muistan kun ammattikoulussa tajusin ettei minusta taida vastaanottovirkailijaa tulla, ja ensimmäinen ajatus unelma-ammatista oli juurikin Personal Trainer. Kävin googlen kautta kohtaamassa karun todellisuuden koulutuksen hintatasosta, ja heitin ajatukselle hyvästit. Monen mutkan kautta, tässä sitä nyt kuitenkin ollaan.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

-Nicole

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s