Kevyt viikko

Viime sunnuntaina aloin yhtäkkiä stressaamaan tätä viikkoa ihan hirvittävästi. Koulussa pitäisi jaksaa istua ja kuunnella, töissä pitäisi jaksaa olla pirteä ja iloinen, kotityöt pitäisi jaksaa ylipäätään tehdä, ja sitten ne treenit… Olen siis tähän mennessä käynyt joko aamulla treenaamassa ennen koulua tai töitä, tai sitten koulun jälkeen ennen iltavuoroa.

image

Nyt jokin sai minut ahdistumaan kun edes mietin sitä, että minun täytyisi kaiken tuon keskellä jaksaa painaa salilla täysillä ja vetää itseni piippuun. Päähäni on vain iskostuneena se, että toistot tehdään niin loppuun saakka, ettei yhtäkään enää saa tehtyä. Ei vain yksinkertaisesti tehnyt yhtään mieli edes koittaa tunkea treenejä mihinkään väliin. Osasyynä tähän voi olla se, että itselleni normaalit sarjapainot ovat viimeaikoina tuntuneet jokseenkin raskailta ja se on aiheuttanut muutenkin turhautumista. Yleensä salilla tunnen itseni voimakkaaksi ja kehitys on ollut sen mukaista. Nyt olen tuntenut itseni lähinnä heiveröiseksi piipertäjäksi, kun kehitys on pysähtynyt -tai ottanut ennemminkin takapakkia.

Aloin sitten miettimään ratkaisua pulmaan ja tajusin, etten ole ikinä pitänyt kevyttä viikkoa. Eli yksinkertaistettuna, ottanut relaa treenien suhteen. Sitähän sanotaan, että 1-2 kk välein olisi hyvä pitää kevennetty viikko, jotta vältytään loppuunpalamiselta. Minun on monet kerrat pitänyt ottaa kevyemmin, mutta en vain ole osannut (malttanut..) Päätin siis, että tämä viikko jos jokin, olisi the kevennetty viikko. 

image

Kappas kehveliä, kun innosti taas maanantaina mennä salille tämän päätöksen tehtyäni. Tein siis aivan normitreenit, mutta (naurettavan) pienillä painoilla. Päätin, etten lankea tavalliseen sudenkuoppaani, eli malttamattomuuttani lähtisi lisäämään painoja. Kyllä hieman treenin jälkeen huvitti, kun touhussa tuli hädin tuskin kuuma. Jatkoin loppuviikon samalla menetelmällä, ja salikertoja mahtui tähän viikkoon tasan kolme.

Tänään menen vielä töihin ja huomenna nautin täysin velvoitteettomasta päivästä. Ei koulua, töitä tai edes treenejä! Maanantaina nähdään, auttoiko kevennys mihinkään, vai nouseeko edes tanko enää… Aion jatkossa joka tapauksessa pitää huolta siitä, että treeniviikkojen lomassa olisi ajoittainen himmailuviikko.

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s