Personal Trainer -opinnot

Tätä viikkoa olen odottanut kuin kuuta nousevaa, tai oikeastaan tulevaa keskiviikkoa. Silloin on määrä kääntää uusi sivu elämässä ja aloittaa seuraava etappi opintojen saralla. Pari vuotta asioita puntaroituani, olen todella varma siitä, että tämä tulee olemaan itselleni oikea reitti.

image

Lähden siis vuodeksi opiskelemaan liikunta- ja terveystieteitä Kalliossa sijaitsevaan kansanopistoon. Opinnot sisällyttävät myös auktorisoidun Personal Trainer -tutkinnon, mikä on itselleni aivan mahtava juttu. Opiskelu tapahtuu päivätoteutuksella maanantaista perjantaihin, eli tästä lähtien töissä käydään vain iltaisin ja viikonloppuisin.

Jännittävää, kun en osaa lainkaan arvioida mitä tuleman pitää, mutta olen ainakin kuullut paljon positiivisia kokemuksia kyseisestä opistosta. Opinnoista on kyllä pulitettava melkoinen summa, mutta mikäli tulevaisuuteni on siitä riippuvainen, koen tämän lähinnä investointina.

Olen alunperin ammattikoulusta valmistunut matkailuvirkailija, enkä ole päivääkään tehnyt oman alani töitä. Liikunta- ja ravitsemusasioista muistan kiinnostuneeni jo ammattikoulun ensimmäisenä vuotena, enkä valmistuttuanikaan ole nähnyt tulevaisuutta matkailualan parissa. Muistan googlettaneeni paljon eri Personal Trainer -koulutuksia, mutta niitä tutkiessani ajattelin löytäväni vielä jonkin kattavamman ratkaisun.

image

Olisin halunnut hakea suoraan yliopistoon, mutta ilman lukiopohjaa, reitti haluamalleni alalle olisi vaatinut liikaa resursseja elämäntilanteeseeni nähden. Kun eräänä päivänä istuin bussissa hieman alakuloisena, aloin miettimään tulevaisuuttani. Silloin löysin kyseisen koulutuksen netistä. Ihmettelin, kuinka se ei ollut tullut vastaan aikaisemmin, sillä kaikki vaatimukseni tuntui toteutuvan tuossa vuoden mittaisessa koulutuksessa. Oikeat yliopiston kurssit liikunta-, terveys- ja ravitsemustieteitä, Personal Trainer -koulutus, sekä mahdollisuus hakea vuoden jälkeen yliopistoon, suoritettujen opintopisteiden pohjalta. Mahtavaa!

Tuosta hetkestä on tosiaan pari vuotta aikaa, mutta olen edelleen valinnastani samaa mieltä. Enää en jaksa kuulostella mitä tuleman pitää, vaan lähden toteuttamaan niitä asioita, jotka vievät minua eteenpäin omalla reitilläni. Opinnoista tulen varmasti kirjoittelemaan lisää jatkossa.

Niin ja olin siis vielä eilen illalla lähdössä toteuttamaan tätä unelmaani jo tänään, aikaisella aamubussilla. Kyllähän nyt kaikki alkaa maanantaina, koska viikkokin alkaa maanantaista?! Olisi kyllä voinut hieman harmittaa aamutuimaan vasta HEOn pääovilla huomata, että ne aukeavatkin opiskelijoille keskiviikkona.. Eli note to self: Mitä varmempi jostakin asiasta on, sitä todennäköisemmin sen paikkaansapitävyys kannattaa tarkistaa!

Energistä maanantaita kaikille!

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s