Kauniita päiväunia

Vielä vuosi sitten minusta oli katastrofi jos satuin nukahtamaan päiväunille. Heräämisen jälkeen olo oli tokkurainen ja kiukkuinen. Myös päätä särki ja tuntui kuin olisi nukkunut ikuisuuden. Illalla oli hankala saada enää unenpäästä kiinni ja nukkuminen oli katkonaista.

nap

Paras mahdollinen ratkaisu tähän ongelmaan ei kuitenkaan ole ollut päiväunien skippaaminen, sillä kuolemanväsyneenä loppupäivä on ainakin pilalla. Salille olisi kutenkin raahauduttava, vaikka kroppa ja aivot huutavat lepoa työpäivän jälkeen. Sen lisäksi myös pakollisten arkiaskareiden suorittaminen verottaa oman osansa jaksamisesta.

Tähän voisi tietysti joku sanoa että “Mene aikaisemmin nukkumaan niin et ole päivällä väsynyt”… Erinäisistä syistä se ei kuitenkaan aina ole mahdollista. Monella meistä on aikaa juuri iltaisin hoitaa ne tuhat ja yksi asiaa mitä päivällä ei ole kerennyt, vaikka kello soi seuraavana päivänä kukonlaulun aikaan. Tämä on todella ikävää, ja elämä kannattaakin pyrkiä priorisoimaan niin, että yöunista ei tingitä.  Itselläni on ollut unen saamisen kanssa ongelmia jo nuoruudesta lähtien. Vaikka olisin illalla sänkyyn mennessä kuinka väsynyt, jotenkin sitä vaan piristyy aina siinä vaiheessa kun pitäisi lähteä unten maille. Tämän vuoksi joudun siis ajoittain tyytymään vajaisiin yöuniin.

image

Pirteenä aamuvuorossa…

Nyt olenkin löytänyt erittäin tehokkaan tavan nukkua päiväunet, joka ei verota pituutta yöunista tai loppupäivästä. Huom! Painotan vielä, että päiväunet eivät korvaa riittävän pitkiä yöunia. Ne auttavat jaksamaan, mutta terveyshyödyt ovat minimaalliset verrattuna kunnon uniin. Jos kuitenkin töiden jälkeen tuntuu siltä, että haluaa lahota sohvalle, kannattaa se tehdä hyvillä mielin. Unet eivät kuitenkaan saa kestää puolta tuntia kauempaa ja itselleni vähempikin riittää. Herätyskello kannattaa siis laittaa soimaan 15-30 minuutin päähän ja nukkua sen mitä ehtii. Olen huomannut, että en ole aina edes päässyt uneen asti, ja silti tullut tuossa ajassa aivan virkeäksi.

Juju piilee siinä, että yli puolen tunnin nokoset johtavat syvään uneen. Sen jälkeen herääminen on vaikeaa ja herätessä olo tuntuu tokkuraiselta. Tällöin on myös todennäköistä, että illalla unensaanti viivästyy ja aamulla jälleen väsyttää.

IMG_5975

Päikkäreiden jälkeen jaksaa riehua!

Eli avain virkeämpään elämään: Pidä yöunet lyhyenä ja päikkärit vielä lyhyempänä eiku…

P.S. Tulkaahan moikkaamaan meitä ensi lauantaina 20.8. Vantaan Fitnessgymille klo 11. Luvassa on kilpailuja, proteiiniherkkujen maistelua, arvontoja sekä mentaalivalmentaja Susanna Mustajärven luento! Myös me olemme paikan päällä mm. tanssiesityksen merkeissä. Osoite on Mestarintie 11, 01730 Vantaa. Lisätietoa salista ja sen huikesta puitteista löytyy täältä. Tervetuloa! 

fitnee 

Ihanaa sunnuntaita kaikille ja muistakaa levätä!

Tsekkaa myös:

Treenien sovittaminen kiireiseen arkeen

-Nicole

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s