Onko mokaaminen noloa?

Eikö se menekin perinteisesti niin, että kun talvella liukastuu, ensin tarkistetaan näkikö kukaan, ja sitten vasta ruhjeet? Onhan se nyt tosi noloa olla tuolla tavalla kömpelö ja näyttää oma haavoittuvaisuutensa. Sinne meni katu-uskottavuus, not cool.

image

Nyt lähtee ennätysraudat…

Näitä tilanteita riittää arjessa pilvin pimein. Isompia tai pienempiä mokia sattuu kaikille väistämättä. Jos kesken lauseen tulee sanottua jokin sana väärin, kuuluu tietysti alkaa pilkata itseään sössöttämällä tahallaan, ennen kuin päästään oikeasti asiaan. Tai jos kassalla ollessaan pudottaa kolikon maahan, tulee se nostaa kiroten naama punaisena. Tai jos terassilla sattuu hajottamaan lasin, on parempi poistua vähin äänin ja jättää sirpaleet lojumaan, kuin käydä ilmoittamassa asiasta henkilökunnalle. Tai jos urheilusuoritus menee pilalle, aletaan vaistomaisesti joko nilkuttamaan, tai hipelöimään jotain kohtaa niin, että kaikki varmasti tajuavat mokan johtuvan jostakin vammasta.

image

Viielä vähän alemmas…

Itse olen aina ollut melkoinen tunari ja koheltaja, joten minun on ollut pakko keksiä selviytymismekanismi, jotta ei tarvitsisi koko ajan olla häpeämässä omia toilailujaan. Kaikessa lyhykäisyydessään, en vain välitä. Varsinkaan pienistä mokista, joista ei ole haittaa muille kuin itsellesi, ei kannata häkeltyä. Kenellekkään ei tarvitse todistella mitään. Ylipäätään heikkouksistaan kannattaa olla avoin, jotta ympäristössä olevat ihmiset voivat myös ottaa ne huomioon ja olla avuksi. Ei kannata esittää osaavansa jotain siksi, ettei kehtaa myöntää tietämättömyyttään. Tämä ennaltaehkäisee mokien sattumista.

image

Nyt tää vaan tulee päälle…

Virheitä ei siis missään nimessä kannata pelätä, vaan rohkeasti kokeilla kaikkea. Jos moka liittyy myös toiseen ihmiseen, kannattaa rehdisti pyytää anteeksi ja miettiä yhdessä keinot jolla minimoidaan tuhot. Virheistä kannetaan vastuu joka tapauksessa, joten itsensä soimaaminen on turhaa. Faktaa on, että kaikki me mokailemme enemmän tai vähemmän. Niinhän se menee, että tekevälle sattuu. Mielestäni tärkintä on kuitenkin tehdä, vaikka sattuu.

image

Hehee oli niin kevyt ettei viittiny ees yrittää.. Eikai kukaan nähny?! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s