Päivän paras ateria

Minulla kertyy päivässä aterioita noin viisi, tai välillä enemmän. Jokainen näistä aterioista on toisistaan eroava, ja ravintosisällöltään vaihteleva. Helppouden vuoksi, syön hyvin pitkälti päivästä toiseen nämä samat ruoat ja tuntuu etten kyllästy ikinä. Varsinkaan arkena, en ehdi panostamaan ruokaan kovinkaan paljon, ja siksi kaikki kurkusta alas menevä on hyvin pelkistettyä. Maitorahka on ihan ok sellaisenaan, salaatti on ihan ok ilman kastiketta, kana ja riisi on ihan ok myös kylmänä.

Välillä vastaan tulee kyseenalaistavia kommentteja, kuinka pystyn syömään jotakin niin ja näin, ja en kyllä aina ihmetelekkään. Kuitenkin, nautin joka ateriasta, jolla saan vatsani täyteen tarvittavia ravintoaineita, vaikka sen arvosana olisikin vain ihan ok. Syön niin monta ruokaa päivässä, että kaikki ei voi maistua gourmeelta, mikäli haluan edetä tavotteissani tehokkaasti. Sitten kun on sen aika, nautin hampurilaisen ja ranskalaiset hyvällä omalla tunnolla. Tämän jälkeen palaan taas peruspöperöihini, ja teen sen suurella ilolla.

image

Kyllä tämä menee ilman kastiketta…

Vaikka arkiruokani ovat hyvin pelkistettyjä, yksi ateria on aina ylitse muiden, ja siihen panostan mahdollisuuksien mukaan. Kyseessä on aamiainen, päivän ensimmäinen ateria. Yön jälkeen olen usein nälkäisimmilläni, ja silloinhan ruoka maistuu parhaalta. On ihanaa nousta sängystä, pistää kahvit porisemaan, ja häärätä keittiössä aivottomana. Perusaamiainen on aina kaurapuuroa ja raejuustoa, joten vapaapäivinä on mukava aloittaa aamu jotenkin arjesta poiketen.

image

Jälkiuunia ja kananmunaa!

Ravintoaineet ovat minulle aina tärkeä tekijä, joten aamiaiseen tulee kuulua jotakin pitkäkestoista hiilihydraattia, jotakin proteiinia, sekä kasviksia. Hiilihydraatti auttaa jaksamaan, ja proteiini pitää kylläisenä. Kahvin juon aina mustana, ja on katastrofi mikäli sitä ei satu aamiaisella olemaan.

image

Vähemmän puuroa, enemmän voita!

Jälleen hiilihydraattia ja proteiinia sopivassa suhteessa. Tässä olen jättänyt puuroannoksen hieman pienemmäksi, ja korvannut sen rasvalla, eli voilla. Tämä toimii varsinkin silloin, kun en ole menossa aamiaisen jälkeen treenaamaan.

image

Mikäli mieleni tekee jotakin makeaa, valitsen joko banaanipannarit, tai Fastin proteiinipannarit. Voiton vie usein Fastin pannarit, sillä ne ovat todella hyvän makuisia, helppoja valmistaa, ja edes minä en ole koskaan epäonnistunut niiden paistamisessa. Lisäksi on sanomattakin selvää, että niissä on ravintoarvot kohdillaan. Päälle laitan yleensä mustikoita, ja tietysti lorauksen hunajaa.

Päiväni lähtee aina ilolla käyntiin, kun saan syödä aamiaisen ensin. Edes herääminen ei tunnu raskaalta, kun pääsee keittiön pöydän ääreen availemaan silmiä. Aamupalalla on muutenkin merkittävä osuus niin aineenvaihdunnan, kuin jaksamisenkin kannalta. Muistetaan siis aina ravita kehoamme heräämisestä lähtien.

Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

-Nicole

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s