Rentouttava liikunta

Minulla on sunnuntaisin tapanana käydä aamupäivällä lenkkeilemässä, vapaapäivän kunniaksi. Meillä on lähellä aivan ihana ulkoilualue, jonka pururadalla kelpaa tehdä vaikka mitä aktiviteetteja. Syön aina ennen lenkkiä aamiaisen, ja odottelen tunnin tai pari. Jostain syystä olen huomannut tulevani ärtyneeksi ja voimattomaksi, mikäli lähden urheilemaan tyhjällä vatsalla. Tässä voisin ehkä hieman petrata, sillä arkisin en mitenkään ehdi aerobiselle ennen töitä, mikäli syön aamiaisen ensin.

image

Minun sunnuntailenkkeilyni ei kuitenkaan ole mitään henkihievereissä juoksua, eikä välttämättä juoksua lainkaan. Toteutan lenkin täysin fiiliksen mukaan, enkä etukäteen suunnittele mihin olen menossa, kuinka kovaa aion juosta, tai kuinka pitkän matkan. Astun vain ovesta ulos, laitan kuulokkeet korville ja uppoudun ajatuksiini. Välillä saatan havahtua siihen, että puolet matkasta on edennyt kävellen, ja mikäli se tuntuu hyvältä, saatan kävellä koko lenkin. Toisinaan taas juoksujalka saattaa vipattaa jo kotiovelta lähtien, ja monta kilometriä voi mennä kepeästi hölkäten.

image

Minusta on myös hauskaa tehdä kaikennäköisiä loikkia ja kyykkyvariaatioita kesken matkan, hakien poltetta lihaksiin. Jos oikein villiksi heittäydyn, saatan jopa punnertaa tai tehdä leukoja, mikäli siihen löytyy sopiva paikka!

Lenkkeily on siis itselleni ennen kaikkea terapeuttinen rentoutumiskeino, jolloin saan olla täysin yksin omine ajatuksineni. Silloin en tavallaan edes halua poistua mukavuusalueeltani, tai vaatia itseltäni enempää kuin on tarpeen. En halua että alkaa tuntua inhottavalta, tai että tekisi mieli lopettaa. Haluan ulkoilun olevan leppoisaa ja miellyttävää.

image

Jotkut kuitenkin hakevat sitä voittajafiilistä juurikin lenkkipolulta, ja kamppailevat itseään vastaan sykemittarin avulla. Toiset, kuten minä, saavat saman adrenaliinin salilla, tai joku vaikkapa uintiradalla. Oli kyseessä laji mikä hyvänsä, olisi myös suotavaa, että kaiken sen rankan tekemisen vastapainona olisi jotakin, mitä ei tarvitse suorittaa, vaan ainoastaan tehdä ja nauttia. Aina kun ei ole pakko ylittää itseään tai tehdä huipputulosta. Pelkkä fiilistely voi toisinaan olla vähintään yhtä tuottoisaa!

image

Loppuun vielä tärkeä tiedotus! Upeiden Zeropoint -tuotteiden huikea kesäkampanja jatkuu, mikä tarkoittaa sitä, että vielä tälläkin viikolla verkkokaupan tuotteista on mahdollista saada -30%. Kompressiotuotteet parantavat niin itse suoritusta, kuin siitä palautumistakin, ja ovat erittäin mukavan tuntuiset. Itse laitan nämä päälle aina hieman ennen liikuntasuoritusta, jolloin jalkojen aktivointi alkaa hyvissä ajoin. Alennukseen pääsee käsiksi käyttämällä KOODIA: ZPSUMMERSALE.

zeropoint

Ihanaa viikonalkua kaikille!

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s