Sade -mikä ihana tekosyy…

…Tehdä ihan mitä vain!

Aihe on tullut itselleni ajankohtaiseksi, kun (arvatenkin) puolet lomasta on kulunut sateenvarjo kädessä. En silti koe että lomani olisi mennyt millään tavalla hukkaan, tai muuttunut epäonnistuneeksi.

Rakastan sadetta, ja sen alakuloista harmautta. Varsinkin, jos itsellään päivä ei ole pelkkää sateenkaarta ja hattaraa, on ihanaa kun sää on myös sen mukainen. Välillä sitä oikein haluaa olla ankea, ja velloa omissa huolissaan ja murheissaan. Se tekee monesti hyvää, ja sateella onkin lupa moiseen tunnelmointiin. Sitten kun aurinko alkaa paistaa, on jo kiire uimarannalle tai grillaamaan tai pihatöihin tai terassille, tai johonkin joka tapauksessa. Eli kauniita kesäpäiviä kun ei voi käyttää ankeiluun, pitää tämäkin ilo ottaa irti sadepäivinä.

image

Jos ja kun sadepäivästä huolimatta fiilis ei tunnu kurjalta, onneksi on muitakin tapoja hyödyntää aika surkeilla keleillä! Tässä muutamia juttuja fitnessvinkkelistä, joita kannattaa kokeilla.

 Sateen kohtaaminen silmästä silmään. Eli pitemmittä puheitta, ylös ulos ja lenkille. Mikään ei ole parempaa kun raikkaassa, sateen puhdistamassa ilmassa juokseminen. Näin henki kulkee hyvin, eikä askel paina. Varustus kannattaa pitää kevyenä, sillä kastut kuitenkin. On kuitenkin mukavampi, mitä vähemmän märkää vaatetta on päällä. Juostessa pysyy lämpimänä, ainakin kesällä. Lisäksi, kotiin päästyä, voittajafiilis on taattu.

-Koko vartalon rullailu. Siis kehonhuoltoa markkinoiden tehokkaimmalla (ja masokistisemmalla) välineellä, putkirullalla. Itselläni tämä osa-alue meinaa aina jäädä kiireisen arjen jalkoihin. Treenaamiseen kyllä saa aina järjestettyä aikaa, mutta siitä ei pidemmän päälle tule mitään ilman säännöllistä lihasten kunnossapitoa. Tarvitsemme huoltoa, voidaksemme toimia moitteettomasti. Sadepäivänä, kun ei jaksaisi lähteä mihinkään, onkin oiva tilaisuus käyttää aikaa koko kehon avaamiseen venytellen ja rullaten. Tulen myöhemmin tekemään aiheesta oman postauksen, joten sitä ennen kannattaa hankkia itselleen kunnollinen putkirulla. Foamroller.fi tarjoaa laadukkaita välineitä rullien lisäksi muuhunkin kehonhuoltoon. Niihin pääset käsiksi täältä, ja käyttämällä koodia “nicoleharmes”, hinnasta lähtee 10% pois.

image

-Aerobinen kauppakeskuksessa. Shoppailu on mitä mainiointa pitkäkestoista ja matalasykkeistä aerobista. Kolealla kelillä sovittelukin on huomattavasti miellyttävämpi kokemus, kuin painostavilla helteillä. Myös selviytymistaidot kohenevat, kun viimeisistä aletuotteista joutuu taistelemaan kaikkien muiden sadetta pakoilevien, kauppakeskusjumppaa harrastavien kesken.

-Mealpreppaus. Mikäli tätä ei tule normaalisti tehtyä, suosittelen kokeilemaan! Kun sadepäivän käyttää tulevien aterioiden valmistukseen ja purkittamiseen, jää seuraavina päivinä enemmän aikaa auringosta nauttimiseen. Vaikka kaloreilla ja makrojakaumalla ei olisi merkitystä, on silti huomattavasti helpompaa, kun ruoat ovat lämmittämistä vaille valmiina.

image

-Hikijumppa salilla. Tätä kannatan aina, oli keli mikä tahansa. Sadesäällä on kuitenkin huomattavasti mukavempi mennä neljän seinän sisälle treenaamaan, kun taas aurinkoisella kelillä tästä tulee melkein huono omatunto.

Näiden lisäksi on tietysti paaaljon muutakin hauskaa puuhastelua, jotka ovat kokeilun arvoisia. Kodin järjestyksen muuttaminen, kaappien ja laatikoiden organisointi, kauneudenhoito, netflixin tuijottelu, lukeminen, blogin kirjoittaminen, kortti- tai lautapelien pelaaminen, leipominen, piirtäminen, maalaaminen, toisessa kaupungissa vieraileminen, kalastaminen, vanhojen vaatteiden laittaminen kirpputorille…

Aurinkoiset päivät alkavatkin pikkuhiljaa jäädä kakkoseksi, nautikaamme siis sateesta!

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s