Sinä olet paras

Usein ajatellaan, että juuri ne asiat joita itsellään ei ole, ovat avain onneen. Tällä voidaan tarkoittaa montaa asiaa, kuten rahaa, puolisoa, työpaikkaa, ystäviä tai vaikka luonteenpiirrettä. Tämä puolestaan saattaa aiheuttaa ihmisessä negatiivisia tuntemuksia kuten kateutta. Ajatellaan, että toisella on käynyt tuuri ja nämä hyvät asiat ovat vain tupsahtaneet hänen eteensä. Tai ajatellaan, että itsellään ei ole samalla tavalla resursseja toteuttaa haaveitaan niinkuin jollain toisella. Toisinsanoen pidetään itseään huonompana kuin muut. Se on todella harmi, sillä meillä kaikilla on jotain, mistä joku toinen voisi potea kateutta. Vaikka lähtökohdat eivät olisikaan samat tiettyjen asioiden toteuttamiseen, kannattaa itsensä mollaamisen sijaan keskittää energiansa omien hyvien puoliensa kehittämiseen. Niiden avulla itsestään voi muodostaa ihan huikean persoonan!

 

IMG_7648 (1)

 

Kuten varmasti kaikilla nuorilla tytöillä (ja pojillakin), minulla on ollut paljon epävarmuuksia. Muistan kun varhaisessa teini-iässä en kehdannut edes moikata kassaneitiä! Jos bussissa tuntematon istui viereeni käytäväpaikalle, minun piti jo viisi pysäkkiä aikaisemmin elehtiä niin kuin olisin jo jäämässä pois. Tälle henkilölle kun ei tietenkään voinut vain oikealla hetkellä kertoa, että pitäisi päästä ohi… Vastaavat pienet seikat vaikuttivat ikävästi jokapäiväiseen elämään, ja olen onneksi päässyt niistä hyvin pitkälti eroon. Kaikki epävarmuudet liittyvät pohjimmiltaan itsetuntoon, ja mikäli se on hyvällä mallilla, selviää kiperistäkin tilanteista ilman hikoilua.

 

IMG_7641

 

Kohteliaisuus muita kohtaan, on erittäin hyvä itsetunnon kohottaja. Olemalla kohtelias, luo itsestään fiksun ja miellyttävän kuvan. Ihmisten on helppo pitää kohteliaasta henkilöstä, ja näin ollen oman ympäristönsä arvoa pystyy lisäämään. Mikä parasta, kohteliaisuus ei ole niinkään luonteenpiirre, vaan tapa, jota kaikkien on mahdollista toteuttaa ja kehittää.

 

IMG_7639 (1)

 

Hymyllä selviää mistä vain. Työhaastattelusta, bussimatkasta, vaikeasta asiakkaasta… Onhan noita! Hymyssä heijastuu ihmisen koko olemus, ja sillä pystyy viestimään muille olevansa mahtava tyyppi. Hymy kielii usein positiiviseksi luokitellusta tunteesta nimeltään ilo, ja tässä olotilassa hymy onkin parhaimmillaan. Ilo saa näkyä naamasta!

Urheilusta tulee hyvä olo, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jo yhden juoksulenkin, tai salilla kulutetun tunnin jälkeen, voi tuntea itsensä voittajaksi. Vaikka kaikki eivät välttämättä saavuta urheilun jälkeistä endorfiinihuippua, on muitakin tapoja motivoitua. Aina voi tähdätä parempaan suoritukseen kuin edelliskerralla, ja voittaa itsensä. Lisäksi, kun tiedostaa tekevänsä itselleen hyvää, sen alkaa tuntea fyysisesti. Myös suorituksen jälkeinen uupumus kertoo siitä, että on antanut kaiken. Tärkeintä on valita lajeista ne, joista oikeasti nauttii. Urheilun ei tulisi olla pakko, vaan ilon aihe.

 

IMG_7644

 

Itseironia on piirre, jota myös arvostan todella paljon. Jos mokaa, kaikista hauskinta on nauraa itselleen. Asia on sillä kuitattu, ja sen jälkeen voi unohtaa. Mokia ei kannata jäädä vatvomaan ja häpeämään, kun ensi kerralla voi toimia viisaammin. Itselleni on ollut ajoittain hankalaa niellä oma ylpeyteni ja myöntää ettei kaikki mennyt täysin putkeen. Olen kuitenkin huomannut että se kannattaa.

Hyvään itsetuntoon ei siis vaadita ulkoisia ominaisuuksia. Ei kannata ajetella tulevansa onnelliseksi sitten kun on paljon rahaa, tai vaikkapa 10 kiloa hoikempi. Sen hetken koittaessa, sitä kuitenkin huomaa olevansa sisältä täysin sama henkilö kuin aina ennenkin. Tällöin voi tulla pettymyksenä, että tavoitteeseen pääsy ei tunnukaan muullistavalta, ja aletaan keksiä uusia asioita mikä elämässä on vialla. Parempi vain olla sinut itsensä kanssa tässä ja nyt, ja ottaa kaikki muu positiivisena lisänä. Onnistuminen on parasta silloin, kun antaa kaikkensa, mutta ei myöskään pelkää epäonnistua.

-Nicole

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s