Arkiruokailu

Tavoitteellisesti treenaavat syövät vain kanaa ja parsaa. Välipalaksi sallittakoon riisikakkua ja maitorahkaa, loput korvataankin sitten erilaisilla litkuilla ja jauheilla. Kieltämättä kuulostaa melko tylsältä, eikä itseasiassa todellisuus kovinkaan paljon tästä mielikuvasta eroa. En siis lähde väittämään, että oma ruokavalioni sallisi tällä hetkellä kovinkaan paljon spontaaniutta, tai että söisin jotain vain maun vuoksi (kana ja parsa on silti hyvää). Syön ruokia, joista saan helposti tarvittavat ravintoaineet ja pääsen haluamiini tuloksiin. Voisin milloin tahansa alkaa syömään ihan mitä huvittaa, mutta minua ei huvita syödä mitään mikä saattaisi häiritä kehittymistäni. Kerron nyt hieman omasta arkiruokavaliostani, jonka olen vuosien saatossa havainnut toimivaksi.

Aamiaisella maistuu perinteisesti kaurapuuro, tai ruisleipä. Proteiininlähteenä toimii joko raejuusto tai kananmuna. Kylkeen pilkon usein jotain kasviksia, kuten tomaattia, kurkkua tai paprikaa. Myös kaksi kuppia mustaa kahvia kuuluu olennaisena osana aamiaiseen. Se on päivän paras ateria, ja erittäin motivoiva syy nousta sängystä ylös.

 

IMG_6359

 

Töissä syön usein ruokaisan salaatin, minkä voimalla jaksaa vielä treenata töiden jälkeen.

Mikäli tiedän, että kotona jääkaapissa odottelee korkeintaan viime joulusta jäänyt luumuhillo ja puoliksi tyhjä sinappituubi, on suunnattava kriisiostoksille. Tällöin ostoskoriini päätyy salaattiainesten lisäksi porkkanaa, omenaa ja ehkä jotain muuta hedelmää. Proteiiniksi otan usein helpoimman mahdollisen, eli raejuustoa. Mikäli puhtia mahdollisesti riittäisi vielä kokkailuun, saatan korvata raejuuston kananmunilla, tai esim. kanalla tai lohella.

 

image

 

En halua lisätä ruokiini oikeastaan mitään “ylimääräistä” mikä ei ole välttämätöntä. En siis yleensä käytä ruoanlaitossa ruokakermaa tai tuorejuustoja. Salaateissa en käytä kastikkeita. Minusta kaikki maistuu hyvältä myös sellaisenaan. Syön mielummin hieman enemmän itse ruokaa, ja maustan sen hyvin, kuin nostan ruoan energiapitoisuutta turhan takia. Tällä hetkellä pyrin olemaan ruokavaliossani melko tarkka, sillä haluan varmistaa pääsyn tavotteisiini. Jossain vaiheessa voi hieman laskea rimaa ja höllätä enemmän, mikäli siltä tuntuu. Tämä toimii minulle, ja nämähän ovat vain maku asioita heheh.

 

IMG_5341

 

Päivälliseksi tyhjennän usein lautaselle Lidlin pakastealtaan. Lisäksi aterialta löytyy jotakin lihaa, sekä hiilihydraattia viljojen muodossa. Tämäkin ruoka muuttuu gourmeeksi, kun sen syö salitreenin ja kotimatkakävelyn jälkeen… Leipä kuuluu ruokavaliooni ehdottomasti, kuten myös maitotuotteet. Olen kokeillut kummastakin luopumista, mutta en huomannut omalla kohdallani eroa normaaliin.

 

image

 

Väli- ja iltapalaksi tulee syötyä usein omenaa, pähkinöitä, salaattia, munakasta, tai jämäruokaa edelliseltä päivältä. Tämä vaihtelee, ja riippuu hyvin pitkälti siitä mihin aikaan olen kotona. Naposteluna maistuu iltaisin porkkanat.

Hyvin yksinkertaisella linjalla siis mennään tällä hetkellä, ja samalta pohjalta olen ruokavalioni koostanut jo vuosia. Välttelen käytännössä eineksiä, sokeria, vaaleita viljoja ja pikaruokaa yms. Sen sijaan suosin kasviksia, pehmeitä rasvoja, hitaita hiilihydraatteja, vähärasvaista lihaa sekä maitotuotteita.

Omaa kehoaan kannattaa kuunnella, ja kaikki ei sovi kaikille. Vain kokeilemalla voi löytää itselleen sopivat elintavat. Ruokavaliolla on kuitenkin suuri merkitys hyvinvoinnin kannalta, eli siihen kannattaa joka tapauksessa panostaa.

-Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s